Consiliul Judeţean anunţă construirea unui nou stadion la Timişoara

Stadionul „Dan Păltinișanu”, din Timişoara, a fost predat Companiei Naționale de Investiții pentru a începe procesul de construire a unui nou stadion, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.

 

În ședința de ieri a Consiliului Judeţean Timiş a fost votată predarea terenului pe care se află Stadionul „Dan Păltinişanu” către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții.

Actuala construcție, spun oficialii administraţiei judeţene, va fi demolată iar pe locul ei, CNI va construi un stadion nou, cu 30.000 de locuri, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. CJ Timiș anunţă că va asigura racordurile la utilități, suprafețele de teren pentru depozitarea și organizarea șantierului.

Potrivit Radio Timişoara, fostul președinte al CJ Timiș, Titu Bojin, a propus în ședința de plen, ca, pentru a economisi timp, administraţia judeţeană și Primăria Timișoara să încheie un parteneriat prin care să facă studiile și proiectele necesare construirii stadionului și a sălii polivalente: „Pentru ca să urgentăm realizarea celor două obiective, eu cred că ele trebuie preluate și demarate, atât studiul de fezabilitate poate chiar și proiectarea, de căte Consiliul Județean și Primărie. După aceea să discutăm de posibilitatea predării către CNI a studiului, posibil și a proiectului, sigur cu agreearea anticipată, în momentul în care o demarăm, și de către CNI a proiectului pe care vrem să-l facem. Noi nu suntem un județ ca Teleormanul sau ca alte județe care nu avem posibilitatea de bani de investiții, noi putem discuta oricând de 30-40 de milioane de euro care ar însemna aproape jumătate din investiție.”

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spune, potrivit Rdaio Timişoara, că pentru demolarea actualului stadion și construirea unuia nou sunt nişte paşi de făcut: „Bineînțeles că mai sunt pași de făcut, Consiliul Județean demarând documentația pentru demolare, Compania Națională de Investiții demarând documentația pentru construcție. La momentul realizării studiului de fezabilitate de către companie, așteptăm Hotărârea de Guvern care va avea două puncte importante: 1. Să se aprobe studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici, iar 2. Să se aprobe demolarea bazei sportive. Conform legii, trebuie să obținem Hotărârea de Guvern pentru modelarea bazei sportive și construcția unei noi baze sportive.”

În privința Sălii polivalente, președintele CJ Timiș susține în continuare construirea ei la Giroc, arătând că terenul pus la dispoziție de Primăria Timișoara încă are neclară situația juridică.

Print Friendly, PDF & Email