Noua clădire pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timişoara intră în proiectare

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, anunţă că este în curs de finalizare procedura de semnare a contractului de proiectare a unei noi clădiri pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timişoara. În urma acesteia, va fi stabilită valoarea totală a proiectului.

 

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, anunţă că a avut, ieri, o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, pe tema proiectului de construire a unui noi clădiri pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu”, din Timișoara.

Clădirea, care va beneficia şi de un helioport, urmează să fie construită între Casa Austria, Secția de Ortopedie și amplasamentul viitoarei maternități, transmit reprezentanţii CJ Timiş. Imobilele urmează să fie interconectate cu clădirea principală a Spitalului Județean.

Banca Mondială va asigura fondurile pentru întregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului tehnic, execuția și asigurarea utilităților.

Acesta este un nou proiect pe care doresc să îl punem în practică, cu atât mai mult cu cât beneficiem de finanțare externă și împreună cu investițiile pe care le avem în prezent la Spitalul Județean – noua maternitate, modernizarea Ambulatoriului, a Secției de Urologie, extinderea Secției de Mari Arși, Institutul Oncogen sau reabilitarea termică a Casei Austria –, vor face din Spitalul Județean unul dintre cele mai moderne din țară”, susţine președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Print Friendly, PDF & Email