La câteva zile după numirea conducerii Partidului Liberal Reformator, preşedintele filialei judeţene a partidului, un senator demisionar de la PNL, a organizat prima conferinţă de presă
“Congresul Partidului Liberal Reformator a reprezentat un semnal trimis românilor, acela că liberalismul în forma în care a fost prezent în ultimele alegeri parlamentare, în coaliția electorală USL, sau independent așa cum a candidat PNL la alegerile europarlamentare, continuă să existe în România”, a declarat senatorul Petru Ehegartner, preşedintele Partidului Liberal Reformator Timiş, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi. Eveniment la care au mai participat conf. dr. Nicolae Ţăran, numit consilier pe probleme economice şi de globalizare la Cabinetului Parlamentar al senatorului Ehegartner, şi prof. univ. dr. Mircea Criste, expert constituţionalist.
Petru Ehegartner, proaspăt demisionar din PNL, susţine că PLR a luat naştere după ce PNL “a ales să abandoneze valorile și principiile liberale, dar și pe cetățenii care au avut încredere în ideile liberale”. Astfel, a fost creat acest partid născut din “necesitatea preluării și continuării valorilor liberalismului românesc de către o altă forță politică”. Preşedintele PLR Timiş mai afirmă că acest partid se proclamă a fi continuatorul tradițiilor liberalismului românesc, care aderă la Internaționala Liberal-Europeană.
“Ceea ce ne propunem noi, cei din PLR, este de a nu lăsa liberalismul, un simbol al politicii românești, care a contribuit decisiv la modernizarea și dezvoltarea statului român, să dispară de pe scena politică”, mai spune Petru Ehegartner.
PLR, afirmă reprezentanţii săi din teritoriu, își propune “un mesaj al soluțiilor, enunțând în expunerea politică, disponibilitate la dialog și compromis politic în perspectiva participării, realizării și sprijinirii unor proiecte politice naționale pentru guvernarea României”. Acesta se vrea un partid care se adresează clasei de mijloc şi întreprinzătorilor, “pe care îi reprezintă şi îi susţine pentru ca aceştia să devină mai puternici”, dar şi celor care nu se mai găsesc reprezentați în oferta politică a unei drepte relativizate. „PLR Timiș se adresează electoratului timișorean și timișean care se găsește abandonat de către PNL, care a ales să adere la Mișcarea Populară, de fapt la o mișcare fără identitate doctrinară sau ideologică, aceasta conferindu-i posibilitatea repoziționării în spectrul politic în funcție de interesele de moment ale liderilor politici decizionali”, susţine Petru Ehegartner.
Sâmbătă, 2 august, PLR şi-a ales conducerea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales preşedinte al PLR, el precizând, ulterior, în faţa delegaţilor veniţi la Congres, că acest vot îi dă speranţa şi încrederea că va ajunge şi preşedintele Românie. De altfel, a fost singurul care a candidat pentru această funcţie.
Pentru cele 19 funcţii de vicepreşedinte PLR au candidat 19 persoane: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, Steluţa Cătăniciu, Petru Ehegartner, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pârgaru, Dan Păun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Jan Tucan şi Ioan Uţiu.
Ultimele comentarii