Flashmob împotriva traficului de persoane, la Timişoara

Trafic persoaneAsociația WorldTeach va marca în Timișoara, Ziua europeană împotriva traficului de persoane.

 

Duminică, 18 octombrie, de la ora 19.30, în fața Operei Naţionale va fi organizat un flashmob de conștientizare asupra acestui fenomen îngrijorător, anunţă, într-un comunicat, reprezentanţii WorldTeach. La realizarea flashmob-ului vor participa o parte din elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, din Timișoara, coordonați de profesorul Marius Cimpoae, și dansatori din cadrul Școlii de dans „Tango Embrace”, din Timișoara. Înainte, în centrul Timișoarei vor fi împărţite pliante și materiale informative

Evenimentul face parte dintr-un program amplu derulat de această asociaţie și de partenerii acesteia, program care se concentrează asupra prevenirii și combaterii fenomenului traficului de persoane, dar și restaurării și reabilitării celor care au căzut victime acestui flagel. „Traficul de persoane reprezintă sclavia zilelor noastre. Deși legal sclavia a fost abolită în secolul XIX, unele estimări spun că mai mulți oameni sunt astăzi robiți decât acum două secole. Chiar dacă munca forțată încă există în Europa și în țările dezvoltate, principala formă de exploatare este cea sexuală”, spune Beniamin Lup, preşedintele Asociației WorldTeach.

WorldTeach intenţioneează să construiască un centru pentru reabilitarea victimelor abuzurilor. “Am dezvoltat această idee conștienți de faptul că fiecare persoană este liberă, având unicitate, potențial și valoare. Centrul Butterfly va fi un exemplu de bune practici în asistență socială, reabilitare și reinserție socială”, argumentează Beniamin Lup.

Voluntarii Asociației WorldTeach oferă asistență umanitară și suport emoțional persoanelor cu nevoi speciale, iar specialiștii WorldTeach se concentrează asupra aspectelor de ordin juridic și psihologic dar și reinserția socială a victimelor.

WorldTeach derulează şi campanii și programe în școli publice, private, și instituții de învățământ și organizează seminarii, dezbateri, cluburi și tabere de vacanță, precum și programe de dezvoltare personală. „Rezultatele obținute în timp ne încurajează să extindem domeniile de activitate dar și sfera de acțiune. Implicarea societății civile în proiectele derulate este esențială și benefică”, mai spune Beniamin Lup.

Alexandra Molodoi, coordonator media și marketing al Asociației WorldTeach, apreciază că oricine poate lupta împotriva traficului de persoane și, mai mult, toată lumea e necesară pentru un efect real: „Pentru că este un fenomen social atât de amplu care pleacă de la educație, situație economică și responsabilitatea comunității, e de datoria tuturor să facă ceva în această privință.”

Print Friendly, PDF & Email