Descinderi ale DIICOT Timişoara într-un dosar de trafic de persoane

Printre cei vizaţi sunt un poliţist, un judecător şi mai mulţi lideri ai lumii interlope din Timişoara

Descindere DIICOT Foto Pressalert11 percheziţii au făcut, în această dimineaţă, în Timiş şi Arad, procurorii DIICOT Timişoara, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind un poliţist, un judecător şi mai mulţi lideri ai lumii interlope din Timişoara.

 

Percheziţiile – nouă în Timişoara, una în Dumbrăviţa şi una la Arad – au avut loc într-un dosar de trafic de persoane.

Potrivit unor surse judiciare, reţeaua era condusă de Paul Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timişoara, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare în dosarul devalizării BRD Timișoara cu peste 2,3 milioane de euro. La vila acestuia, spun anchetatorii, aveau loc întâlnirile între fete – unele, minore – şi clienţi.

Vizat de percheziţii este şi Ovidiu Torj, fostul soţ al Brigittei Năstase, actuala soţie a lui Ilie Năstase.

De asemenea, este vizat de anchetă un poliţist de la Secţia 1 Poliţie Timişoara, Ovidiu Gâţan, care în anul 2013 a fost implicat într-un scandal, după ce un bărbat l-a acuzat că l-a bătut. DJ Gino Manzotti, pe numele său Handke Giuseppe, component al trupei DJ Project, este şi el vizat în acest dosar, pentru că, împreună cu Ovidiu Gâţan, ar fi apelat la serviciile unor prostituate, deşi ştiau că acestea sunt victime ale traficului de persoane.

Oamenii legii au în vizor şi un judecător de la Judecătoria Timişoara, Nicolae Tomuş, despre care susţin că ar fi şantajat o minoră, transmiţându-i că, dacă va refuza să mai facă sex cu el, va trimite familiei o înregistrare în care fata apărea în ipostaze compromiţătoare.

De asemenea, sunt vizaţi un om de afaceri arădean, Cosmin Codrin, şi un avocat, Adrian Popescu.

În total 15 de suspecţi şi mai mult de 25 de tinere – multe, eleve de liceu – care fuseseră traficate au fost aduşi la audieri, la sediul DIICOT Timişoara, în această dimineaţă.

Print Friendly, PDF & Email