După ample lucrări de modernizare, Parcul Flora a fost redeschis

Azi a fost inaugurat Parcul Alpinet, cunoscut și sub numele de Parcul Flora, care fusese închis pentru modernizare. Inaugurarea a avut loc în prezenţa primarului Timişoarei, Nicolae Robu.

 

Cu o suprafaţă de peste două hectare, Parcul Alpinet, amplasat între Podul Mihai Viteazu și Podul Maria, face parte din suita de parcuri timişorene tinere, amenajate în secolul XX, pe malurile Begăi. Prima amenajare ca parc a fost menționată în 1930.

Terenul, care are multe denivelări, s-a pretat la realizarea a numeroase terase cu ziduri de piatră, sugerând un peisaj alpin, de unde şi denumirea, transmit reprezentanţii Primăriei Timişoara. Lucrările de modernizare au început în toamna anului trecut şi au constat în:

  • refacerea aleilor existente cu pavele, iar cele accidental carosabile au fost asfaltate;
  • instalarea unui sistem de irigare computerizat cu senzor de ploaie;
  • refacerea lacului de la colțul japonez și a râului de munte;
  • refacerea jardinierelor din piatră;
  • refacerea pergolelor;
  • plantarea a peste 60 de arbori şi peste 230 arbuşti, în principal răşinoşi, pentru menținerea specificului peisagistic de zonă alpină;
  • crearea peluzelor cu gazon brazdă;
  • montarea a 100 de dale fotovoltaice roșii și verzi. Deoarece parcul are asigurată iluminarea generală pe ambele lungimi au fost amplasate în interior exclusiv corpuri de iluminat fotovoltaice tip dale îngropate.
  • montarea a 34 bănci și 32 coșuri de gunoi.

Lucrările de modernizare a parcului, executate de Lovrintim SRL și Rogera SRL, sunt în valoare de aproape 1,2 milioane de leila care se adaugă TVA.

Acestor lucrări de modernizare li se adaugă o serie de reparaţii, lărgirea drumului pe splaiul Tudor Vladimirescu şi amenajaarea a 50 de noi locuri de parcare, toate realizate de Societatea e Drumuri Municipale a Primăriei Timişoara.

Recent, am inaugurat și splaiul Tudor Vladimirescu, tronsonul dintre cele două poduri menționate mai sus, sub noua înfățișare, minunată și ea. Avem, acum, în zonă, o succesiune de câțiva kilometri de bulevarde moderne, foarte frumoase și foarte funcționale, cum nu se găsesc chiar la tot pasul: splaiul Tudor Vladimirescu, bulevardele Vasile Pârvan și  Corneliu Coposu, de la Podul Maria, până la sensul giratoriu dintre bulevardele Corneliu Coposu şi Pestalozzi și Splaiul Nistrului”, declară primarul Nicolae Robu.

 

Print Friendly, PDF & Email