Prefectura Timiș cere anularea autorizației de modernizare a porții de pe Calea Aradului

Prefectura Timiş solicită în instanţă anularea autorizaţiei de modernizare a porţii de intrare în Timişoara dinspre Arad.

 

Prefectul de Timiş, Eva Andreaş, spune că anularea autorizaţiei se solicită pentru că a fost emisă ilegal, iar dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Timiş.

„Rugăm instanța ca, prin sentința pe care o va pronunța, să dispună anularea autorizației de construcție nr. 1408 emisă în 24.10.2014, emisă cu încălcarea prevederilor legale, și citarea în cauză a Inspectoratului Regional în Construcții Vest. Inspectoratul Regional în Construcții, ca urmare a celor constatate cu ocazia controlului efectuat la Primăria Timișoara, a sesizat instituția noastră cu privire la emiterea de către primarul Municipiului Timișoara, cu încălcarea prevederilor legale, a autorizației de construire nr. 1408 «intervenție în regim de urgență privind modernizare poartă de intrare în Municipiul Timișoara Calea Aradului»”, declară, la Radio Timişoara, Eva Andreaș.

Prefectul de Timiş mai spune că, deşi Primăria a demolat o parte din poarta rezultată în urma modernizării, construcţia nu a fost adusă la starea iniţială.

Măsura a fost luată după ce în timpul furtunii din septembrie 2017 poarta de la intrarea în Timișoara, pe Calea Lugojului, s-a prăbușit peste o mașină, omorând un om.11

Print Friendly, PDF & Email