Deputat PNL Pavel Popescu: „Guvernul îi refuză României șansa de modernizare în domeniul digitalizării”

România se află printre puținele state membre ale Uniunii Europene care nu au semnat pactul de colaborare pentru a stabili o abordare europeană a Inteligenței Artificiale și nici nu se alătură țărilor europene care sprijină tehnologia blockchain, care stă în spatele monedelor virtuale, atrage atenția deputatul PNL Pavel Popescu,

 

„Guvernul PSD-ALDE nu este interesat să pună România pe traseul modernizării în domeniul digitalizării. Țara noastră nu se numără printre cele 24 de state membre ale UE care au semnat recent un pact pentru dezvoltarea Inteligenței Artificiale. Acest gest ne arată că celor de la Putere nici nu le trece prin cap să ia în considerare investiții publice dedicate cercetării în domeniul Inteligenței Artificiale”, declară deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, din Camera Deputaților. Acesta mai spune că incapacitatea guvernanţilor de a înțelege ultimele tendințe în mediul online se reflectă și în ezitarea de a semna acordul prin care să susțină tehnologia blockchain, care stă în spatele monedelor virtuale, precum bitcoin.

Pavel Popescu apreciază drept imperios necesar ca România să se alăture statelor semnatare pentru a putea beneficia de avantajele acestor tipuri de tehnologie. „Decizia a fost luată la nivelul european pentru că investițiile UE în Inteligența Artificială sunt mult în urma SUA și Chinei, țările care domină la nivel global acest domeniu”, afirmă Pavel Popescu. Adăugând că România are infrastructura IT necesară pentru a ține pasul cu aceste tehnologii.

Print Friendly, PDF & Email