Candidatul alianţei USR-PLUS la fotoliul de primar al Timişoarei în alegerile locale, Dominic Fritz, a declarat, duminică, la lansarea proiectului său electoral, că se declară încrezător în victorie, întrucât timişorenii au ajuns „în punctul în care vor mai mult” şi care „a însemnat întotdeauna, începutul unei revoluţii, potrivit Agerpres.
„Voi fi un primar bun al Timişoarei nu doar pentru că am învăţat administraţie de la cei mai buni din Europa. Voi fi cel care va spune în fiecare zi că ai ce să faci. Putem mai mult. Dacă ai oameni profesionişti în jurul tău şi dacă ştii de unde să iei bani, este uşor să construieşti un pod, un pasaj sau un sens giratoriu şi asta vom face”, declară, potrivit Agerpres, Dominic Fritz.
Acesta a mai spus că „Timişoara va redeveni cel mai curat oraş nu pentru că vom face curăţenie temeinic pe străzi şi în spaţiile publice, ci pentru că oamenilor nu li se va mai părea mormal să arunce gunoiul pe stradă. (…). Timişoara va deveni cel mai civilizat şi viu oraş din România pentru că vom reclădi o comunitate urbană bazată pe respect reciproc, pe diversitate, pe responsabilitate proprie şi pe încurajarea ideilor noi. Revoluţia nu va începe doar în Primărie, ci în fiecare dintre noi, cu votul fiecăruia dintre noi.”
Proiectul electoral al lui Dominic Fritz este intitulat Revoluția bunei guvernări, „Noi, din Alianța USR-PLUS, credem că aceasta este adevărata menire a generației noastre, 30 de ani după revoluția anticomunistă, să avem o revoluție a profesionalismului, a cinstei, a bunului-simț în administrație și în politică. Noi suntem aici să schimbăm nu doar jucătorii, ci regulile jocului”, spune Dominic Fritz.
Potrivit acestui program, există cinci priorităţi strategice pentru Timişoara: deschiderea şi digitalizarea administraţiei locale, tradiţia de inovare şi creativitate, conectarea oamenilor printr-un sistem modern de mobilitate urbană, curăţarea şi extinderea spaţiilor verzi urbane şi construirea unui oraş pentru copii şi seniori.
Documentul, spune candidatul USR-PLUS la Primăria Timişoarei, este rodul muncii unei echipe de peste 100 de oameni cu care a colaborat îndeaproape, a opt echipe diferite în care au muncit cot la cot oameni din USR-PLUS, experți din Timișoara și din țară, oameni din societatea civilă sau din mediul privat, de-a lungul ultimului an.
Ultimele comentarii