Dominic Fritz: „Capitala Culturală are nevoie de un adevărat nou început”

Foto: USR Timiş

Candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Timișoara, Dominic Fritz, îl acuză pe primarul liberal Nicolae Robu că a pus în scenă un „spectacol, trist” în jurul proiectului Asociației Timișoara Capitală Culturală şi cere premierului şi ministrului Culturii să numească secretarul de stat responsabil de proiect.

 

Spectacolul trist pus în scenă de primarul Robu în jurul proiectului Asociației Timișoara Capitală Culturală este o pată de rușine nu doar pentru Timișoara, ci pentru toată România. După ani de certuri ca la ușa cortului, alimentate nu în ultimul rând de incapacitatea primarului de a modera și de a coagula o comunitate, după milioane de euro pe apa sâmbetei, acum domnul Robu a început să măcelărească structura asociației. Și-au dat demisia azi mai mulți membri al boardului. Se pare că ideea primarului este să creeze o a treia entitate culturală în oraș, pe lângă Asociația TCCE2021 și Casa de Cultură, care să gestioneze proiectele culturale. Cu asta nu rezolvă nimic, doar creează o sursă suplimentară de haos, disfuncționalitate și opacitate”, susţine, cu privire la situația Asociației Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană, Dominic Fritz, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Timișoara.

Acesta îi cere ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, și prim-ministrului Ludovic Orban să numească secretarul de stat responsabil de proiect și să clarifice poziția lor față de „circul rușinos din Timișoara, care afectează grav cel mai important proiect strategic național din domeniul cultural”.

Capitala Culturală are nevoie de un adevărat nou început. În loc de soluții forțate, pompieristice și dictatoriale vom face o analiză independentă a problemelor structurale și vom elabora un plan de acțiune împreună cu toți actorii implicați”, afirmă Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email