Culturile Cucuteni și Hamangia, reinterpretate în “NeoNlitic”, o expoziție deschisă şi la Timișoara

Foto: Daliana Iacobescu

15 artişti naţionali şi internaţionali au adus la Timișoara peste 30 de lucrări de mixed media, instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică și material textil, animație și video mapping, toate lucrările având ca sursă de inspirație motivele estetice ale culturilor preistorice româneşti: Hamangia și Cucuteni.

 

Peste 150 de vizitatori au trecut pragul expoziției NeoNlitic, ieri, în seara vernisajului. Expoziţia, organizată de atelierul Wood Be Nice în Timișoara, la Casa Artelor – Galeria Subterană, mai poate fi vizitată până pe 29 mai, în mod gratuit, de marți până vineri, între orele 11- 19 și sâmbăta, între orele 15- 19.

Proiectul NeoNlitic are ca misiune susținerea și promovarea  producției artistice, prin valorificarea patrimoniului cultural comun și reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni și Hamangia.

Din luna august 2018 au fost efectuat două documentări pe teren și întâlniri de lucru șitrei workshop-uri deschise publicului în care au fost prezentare rezultatele cercetării, iar 15 artiști au realizat 30 de lucrări inspirate din motivele estetice ale culturilor neolitice: instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, textil, pictură, ceramică, animație și video mapping.

Până acum, sute de iubitori de artă au vizitat expozițiile deschise la Institutul Cultural Român din Bucureşti și la Visssual, în Brașov, spun  organizatorii.

NeoNlitic i-a adus împreună pe artiștii Daniel Loagăr și Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice și inițiatorii proiectului), Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Băjenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR). Expoziţia este curatoriată de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul vizual și fondatoare a proiectelor Revista Atelierul și Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de Produs.

Print Friendly, PDF & Email