Stagiunea TNT, deschisă cu un „Meteorul”, de Dürrenmatt

Meteorul repetitii Foto Adi PiclisanÎn aceste zile actorii Naționalului repetă la foc continuu, în aceste zile, pregătind două noi spectacole care vor ieși la public în săptămânile ce urmează.

 

Spectacolul care va deschide stagiunea 2015 – 2016 a TNT este Meteorul, de Friedrich Dürrenmatt, în traducerea lui Aurel Buteanu, anunţă reprezentanţii TNT. Un spectacol care îi oferă publicului ocazia să se reîntâlnească cu echipa unui alt proiect extrem de apreciat al Naționalului, Viața e vis. Este vorba despre regizorul Mihai Măniuțiu, actorii Marian Râlea, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Călin Stanciu jr., și scenograful Adrian Damian, care, de această dată, fac echipă cu actorii Cătălin Ursu, Florin Ruicu, Alecu Reus, Mirela Puia, Cristina König, Benone Viziteu, Robert Copoț, Costel Tovarnițchi, Dana Borteanu, Raul Lăzărescu și Ștefan Roman, muzicienii Sorina Anghelescu, Felix Burghelea și Bogdan Cotârță. Muzica spectacolului îi aparține Adei Milea, coregrafa Vava Ștefănescu alăturându-se, de asemenea, echipei de creație.

Meteorul, un spectacol pe cât de complet, pe atât de complex, este una dintre cele mai cunoscute comedii ale scriitorului și dramaturgului elvețian Friedrich Dürrenmatt. În lectura regizorului Mihai Măniuțiu, comedia Meteorul își introduce spectatorii în istoriile hilare, absurde sau pur și simplu cotidiene ale unui om pe care lumea nu-l lasă în pace să moară.

Avanpremiera spectacolului este programată marți, 15 septembrie, de la ora 19, la Sala 2 a TNT. Premiera va avea loc duminică, 27 septembrie, de la aceeași oră, în aceeași locație.

Dacă la finalul anului trecut publicul a fost răsfățat cu varianta de concert, ultima zi a lunii septembrie este dedicată Poveștii cu majusculă: Teatrul Național readuce pe scena mare povestea frumoasei care a scăpat bestia de blestem în premiera Disney, Beauty and the Beast – Spectacolul”, afirmă reprezentanţii TNT. Un spectacol pe muzica lui Alan Menken, pe versurile lui Howard Ashman și Tim Rice, pe un text de Linda Woolverton, cu o traducere în limba română este semnată de Geanina Jinaru-Doboș. Distribuția reunește, în acest spectacol realizat în coproducție cu Opera Națională Română din Timișoara, actori, muzicieni și balerini: Cristina Vlaicu, Matei Chioariu, Victor Bucur, Doru Iosif,  Alexandru Pîntea, Alina Ilea, Daniela Bostan, Adrian Jivan, Iulian Iosip, Loredana Borlovan, Alina Chelba, Sabina Bijan, Diana Nițu, Bogdan Spiridon, Devis Alăzăroae, baletul, corul și orchestra Operei Române. Regia spectacolului este semnată de Somogyi Szilard, secondat de Bori Támas. Conducerea muzicală aparține lui David Crescenzi. Coregrafia aparține Evei Duda, costumele sunt creația Alinei Lățan, iar video-designul este semnat de Lucian Matei.

Premiera va avea loc miercuri, 30 septembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată joi, 1 octombrie, de o a doua reprezentație.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național (Agenția Mărășești, de pe str. Mărășești nr. 2 și Agenția Sala 2, din Parcul Civic), putând fi cumpărate de marți până duminică, zilnic între orele 11 și 19, sau online, pe www.tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email