Consilier PSD Daniel Idolu: „După trei zile de la furtună, străzile Timişoarei arată aproape la fel”

Primarul Nicolae Robu spune că sunt peste 3500 de copaci smulşi din rădăcină sau rupţi

Un consilier local PSD acuză administraţia municipală de „totală lipsă de coordonare şi implicare”, după furtuna din 17 septembrie.

 

La trei zile de la acest eveniment neprevăzut, străzile arată aproape la fel ca imediat după furtună. Străzile, trotuarele, parcurile şi zonele adiacente acestora sunt necurăţate de multitudinea de copaci şi crengi doborâte, de resturi aduse de vântul puternic şi de ţiglele căzute de pe clădiri”, acuză consilierul local PSD Daniel Idolu, preşedintele Grupului PSD din Consiliul Local Timişoara.

Acesta mai spune că, deşi, în cea mai mare parte, cetăţenii oraşului au dat dovadă de simţ civic şi au adunat la marginea drumurilor publice din faţa caselor resturile vegetale din curţile acestora şi de pe carosabil, societăţile din coordonarea Primăriei nu au răspuns cu aceeaşi măsură. Prin urmare, lansează un apel „insistent” către primarul Nicolae Robu, să mobilizeze societăţile aflate în coordonarea Primăriei Timişoara „să ia de urgenţă măsuri pentru curăţirea străzilor şi a zonelor verzi şi evaluarea deponeelor”. Daniel Idolu spune că se referă, „în primul rând”, la Retim Ecologic Service, la Horticultura şi la Societatea de Drumuri Municiaple Timişoara.

Consilierul PSD solicită, de asemenea, ca şi societăţile „abonate” la lucrări finanţate din banul public al Municipalităţii să se implice în această acţiune, „dovedind astfel că sunt alături de administraţia oraşului şi de cetățeni la nevoie şi nu exclusiv la lucrări pe bani publici, Rogera, Superconstruct S.A. şi alţii”.

Daniel Idolu consideră nepermisă reacţia Retim-ului care, la apelul unor instituţii şcolare „care prin forţe proprii şi cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Salvo, au îndepărtat deşeurile rezultate de la furtună”, a solicitat tarifarea serviciilor de colectare a deşeurilor vegetale.

Grupul PSD din Consiliul Local Timişoara acuză Primăria Timişoara că nu are elaborat un plan de măsuri şi acţiune de curăţire şi igienizare în urma unor astfel de evenimente neprevăzute şi solicită administraţiei să elaboreze de urgenţă un plan de intervenţie post-evenimente neprevăzute de acest gen.

Primarul Nicolae Robu declară, însă, că e vorba despre un număr foarte mare de arbori smulşi din rădăcină sau rupţi, circa 3.500, şi că s-a intervenit, prin personalul de specialitate, în baza contractelor încheiate de Primăria Municipiului Timișoara cu societățile prestatoare de servicii pe spațiile verzi, în zeci de locații.

Nicolae Robu a subliniat că, pentru operativitate, s-a început cu degajarea arterelor mari, spre cele mai mici, în funcție de importanța lor în trafic, ultimele fiind lăsate parcurile, care nu sunt traversate de un număr mare de cetățeni. Edilul spune că s-a primit ajutor și din partea Penitenciarului Timişoara, cu care s-au degajat și încărcat crengi de pe trotuare, carosabil și căi de acces.

Print Friendly, PDF & Email