Primăria Timişoara anunţă că proiectul „Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Timişoara” a ajuns la final.
Primarul Nicolae Robu a anunţat azi că supravegherea prin intermediul camerelor video, achiziţionate prin proiectul „Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Timişoara”, a devenit funcţională în preajma câtorva licee şi în câteva pieţe publice. Este vorba despre Piaţa Libertăţii – unde există opt camere, Piaţa Unirii – 18 camere, Piaţa Sf. Gheorghe – patru camere, Piaţa Victoriei – 20 de camere, Piaţa 700 – patru camere, Piaţa Badea Cârţan – şase camere, Piaţa Traian – zece camere, Liceul „C.D. Loga” – patru camere, Liceul „E. Murgu” – patru camere, Liceul „J.L. Calderon” – patru camere, Liceul „N. Lenau” – patru camere, Liceul „G. Moisil” – trei camere şi Primăria Municipiului Timişoara – cinci camere.
Proiectul „Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Timişoara”, început în 16 februarie 2013 şi finanţat în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, a avut o valoare iniţială de 1.932.827,61 lei cu TVA inclus, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 1.510.075,01 lei. Lucrările efectuate de SC Backup Technology SRL au fost în valoare de 1.398.186,61 de lei fără TVA.
Obiectivele acestui proiect au fost asigurarea securităţii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor, prin realizarea, la Timişoara, a unui sistem de supraveghere video destinat creşterii siguranţei, prevenirii şi reducerii infracţionalităţii şi criminalităţii în pieţe publice şi perimetre din jurul unităţilor de învăţământ.
În cadrul proiectului a fost realizată o reţea de supraveghere prin instalarea de mijloace video de supraveghere în spaţii publice cu un anumit grad de risc, în vederea reducerii ratei criminalităţii stradale, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara. De asemenea, a fost creat şi dotat un dispecerat central de monitorizare în cadrul Poliţiei Locale, pentru urmărirea în timp real a imaginilor captate de camere, în vederea creşterii gradului de operativitate în intervenţie şi identificare ulterioară.
Au fost achiziţionate şi instalate 94 de camere video, monitorizate prin intermediul dispeceratului care funcţionează la sediul Poliţiei Locale Timişoara.
Ultimele comentarii