Bubble Gum Land, explozie de culoare, sunet natural și mișcare la Bega Bulevard

Care este relația dintre locuitorii Timișoarei și natură? Cum ne afectează pe noi perpetua dezvoltare urbană și ce impact producem noi, timișorenii, asupra spațiului în care trăim? Acestea sunt doar două dintre întrebările pe care le pune performance-ul Bubble Gum Land, pentru evenimentul Bega Bulevard 2017, care va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 16, pe malul Begăi, lângă Restaurantul Flora.

 

Pornind de la o sintagmă contemporană internațională “Bubble Gum” (gumă de mestecat), asociată unei forme de divertisment de consum, produsă pentru a satisface mase întregi de oamenii, echipa performance-ului formată din Olga Diana Török și Silvia Török (concept și coordonare), Bojita Ilici (make-up artist), Alex Halca (sound designer), Pedro Aurelian și Milan Ilici (performeri), va încerca să aducă în fața publicului timișorean o perspectivă unică, într-o formă picturală (body painting), prin sunet amplificat și mișcare.

Citeşte şi: Răţuştele „Bega Bulevard” strâng fonduri pentru Clinica de Neonatologie a Spitalului Municipal Timişoara

Bubble Gum Land, anunţă organizatorii, va fi printre altele o instalaţie non-eco friendly, un „înveliș artificial” pe care îl promovează o societate de consum, care pune mai degrabă accentul pe ambalaj și reclamă decât pe beneficiile pentru individ sau pe efecte adverse, dar fără a produce efecte invazive asupra mediul înconjurător. Spaţiul ales va fi învelit în folie de plastic vopsită în culori “trendy”, “glossy”, “fashion”. Sunetul, compus de Alex Halka, reface sunetul natural respins inconștient de creierul nostru, obișnuit din ce în ce mai mult cu zgomotele artificiale urbane. „Designerul caută fragmentarea sunetelor naturii întâi, ca să le recompună în ideea in care creierul trebuie anesteziat întâi cu sunete artificiale ca să poată să asculte vocea naturii”, mai spun organizatorii.

Un rol important în acest proiect îl are și micuțul Milan Ilici, în vârstă de 5 ani, care va participa la performance într-un mod total liber și creativ, bazat pe impulsurile pe care le receptează din jurul său.

Print Friendly, PDF & Email