Conferința Europeană de Psihologie Sportivă, organizată la Timişoara

Foto: UVT

Timișoara va găzdui ediția 2026 a Conferinței Europene de Psihologie Sportivă, un eveniment ce se va desfășura pentru prima dată în România. Organizarea conferinței la Timișoara va fi asigurată de Universitatea de Vest din Timișoara și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, partenerii români ai Federației Europene de Psihologie Sportivă.

 

Anul acesta, Conferința Europeană de Psihologie Sportivă – eveniment organizat o dată la doi ani – a avut loc în perioada 14 -19 iulie, la Innsbruck, Austria, şi a reunit aproximativ o mie de cercetători și specialiști din întreaga lume.

Universitatea de Vest din Timișoara a fost reprezentată de lectorul Alexandru Boncu, prodecan al Facultății de Educație Fizică și Sport. Cu această ocazie, a fost anunțată public decizia oficială a Federației Europene de Psihologie Sportivă de a încredința Timișoarei organizarea ediției 2026 a conferinței, responsabilitatea onorantă a organizării evenimentului fiind asumată în cadrul parteneriatului dintre Universitatea de Vest din Timișoara și Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Conferința Europeană de Psihologie Sportivă este cea mai mare din Europa, prima ediție fiind organizată în anul 1968, la Varna. De altfel, Bulgaria este singura țară din estul Europei care a organizat încă o ediție a acestei conferințe, cea desfășurată în 1979.

Universitatea de Vest din Timișoara a fost aleasă datorită progresului vizibil pe care l-a realizat pe plan internațional, în ultimii ani, în domeniul psihologiei sportului și al pregătirii sportivilor, transmit reprezentanţii instituţiei. În 2026, la Timişoara sunt aşteptaţi aproximativ o mie de specialiști din domeniul psihologiei sportive, care vor aborda teme precum: influența aspectelor mentale în sportul de performanță, influența sportului în sănătatea psihică și fizică a persoanelor, psihologia sportului la copii sau eficiența unei abordări interdisciplinare a antrenorilor și profesorilor de educație fizică.

Print Friendly, PDF & Email