Reprezentanţi ai sectorului alimentar din șapte țări europene se vor reuni în această toamnă la Timișoara, la o conferință internațională organizată de ADR Vest pentru a marca finalizarea cu succes a proiectului Niche, privind inovarea în sectorul alimentar.
Peste 30 de participanți din Irlanda, Marea Britanie, Finlanda, Estonia, Polonia, Grecia și România și-au confirmat deja prezența la Timișoara. Pe lista participanților internaționali se regăsesc, printre alţii, EIT Food – European Institute of Innovation & Technology, FoodOvation UK, FoodWest Finland, Science Technology Park Crete, University of Science and Technology in Bydgoszcz, FoodCoast Ireland, Polli Horticultural Centre Estonia, Food Network UK și alte nume importante din domeniul alimentar la nivel european.
În cadrul conferinței, care va avea loc în 11 septembrie, vor fi prezentate politici și bune practici din sectorul alimentar, derulate în diferite regiuni europene, și se va discuta despre potențialul acestora de a fi transferate în noile politici sectoriale regionale.
În cadrul evenimentului va fi prezentat și proiectul-pilot Arome proprii, dezvoltat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest pentru Regiunea Vest. Arome proprii este o platformă creată de ADR Vest pentru a promova producătorii și produsele alimentare din regiune, realizată ca o inițiativă pilot în cadrul proiectului Niche.
Niche- Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar este o inițiativă internațională coordonată de ADR Vest. Proiectul beneficiază de finanțare în cadrul Programului Interreg Europe și se derulează în şapte regiuni europene, începând cu anul 2016. Cele șapte regiuni implicate în proiect sunt: Regiunea Vest din România (coordonator proiect), Regiunea Border din Irlanda, Regiunea Irlanda de Nord din Marea Britanie, Regiunea Tartu din Estonia, Regiunea Ostrobotnia de Sud din Finlanda, Regiunea Cuiavia-Pomerania din Polonia și Regiunea Creta din Grecia.
„Pregătim totodată diferite sesiuni tematice despre modele de brand-uri regionale construite pe gastronomia și produsele locale, exemple de produse alimentare inovative realizate în laboratoare de cercetare europene, modele de business și de colaborare cu mediul de afaceri ale platformelor care sprijină inovarea în sectorul alimentar. Își vor oferi expertiza organizații de sprijin pentru sectorul alimentar la nivel internațional, universități și centre specializate în cercetare, dezvoltare și inovare, precum și firme inovative din sectorul agroalimentar”, declară Alina Strugariu, specialist în relaţii publice al ADR Vest.
La conferința internațională din 11 septembrie pot participa firme, producători locali și organizații din sectorul alimentar. Cei care doresc să asiste la eveniment trebuie să se înregistreze pe platforma: https://www.eventbrite.com. Participarea este gratuită.
Ultimele comentarii