Conferință națională de Drept Comercial, organizată la Timişoara

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează Conferința națională de drept comercial. Aflat la a douăsprezecea ediție, evenimentul se desfășoară în zilele de 17 și 18 iunie, la Timișoara.

 

Organizatorii conferinței își propun să abordeze probleme complexe și actuale privind proprietatea în dreptul afacerilor, sub aspectul prerogativelor, formelor, modalităților, regimurilor și aplicațiilor sale. Dintr-o perspectivă generală, subiectele în discuție vor aborda rolul drepturilor reale în mecanismul apropierii bunurilor, valoarea ca trăsătură a bunurilor sau a drepturilor patrimoniale, diferențele conceptuale lucru – bun – drept, respectiv (in)existența unui regim comun al bunurilor incorporale. Totodată, din perspectiva specifică dreptului afacerilor, conferința își propune să abordeze teme actuale relevante, cum ar fi proprietatea corporativă, proprietatea asupra criptoactivelor / token-urilor, proprietatea asupra conturilor din aplicații și a datelor personale, proprietatea în cadrul platformelor și rețelelor digitale / virtuale.

La conferință – organizată de Facultatea de Drept din Timişoara, prin Centrul pentru Dreptul Afacerilor Timișoara, în colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, prin Centre for Business Law and Information Technology – participă profesori și cercetători de la universități de prestigiu din România, precum și alți specialiști ai dreptului afacerilor interesați de dezbaterile circumscrise temei Proprietatea în dreptul afacerilor.

Evenimentul se adresează atât juriștilor (magistrați, avocați, consilieri juridici, notari publici, executori judecătorești etc.), cât și altor specialiști interesați de problematica abordată, fiind deschis, de asemenea, studenților, masteranzilor și doctoranzilor. În acest an, conferința face parte din seria de evenimente organizate pentru a marca 30 de ani de existență a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

„Un domeniu important al cunoașterii și științelor inovatoare, aflat la granița dintre științele juridice și cele economice, proprietatea în dreptul afacerilor este, în acest an, în centrul atenției specialiștilor prezenți la UVT. Tema este de actualitate și mare importanță, o propunere binevenită pentru ca acest eveniment să devină de referință între preocupările profesioniștilor români ai dreptului”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email