Funcționarea rețelei electrice care deservește spitalele Timişoarei, monitorizată de Primărie

Primăria Municipiului Timișoara și conducerea celor trei spitale din subordine transmit că monitorizează starea echipamentelor și a rețelei de electricitate pentru a interveni prompt în cazul unor eventuale defecțiuni sau avarii.

 

Pe fondul temperaturilor extrem de ridicate și al consumului de energie mai mare, există riscul ca rețeaua electrică să se supraîncălzească și să cedeze, iar preocuparea Municipalității și a spitalelor este de a asigura continuitatea serviciilor medicale în astfel de situații, transmite Primăria.

Până în prezent, nu s-au înregistrat întreruperi de curent la spitale, dar pentru avarii fiecare spital este dotat cu generatoare care pot funcționa autonom, astfel încât activitățile medicale esențiale să nu fie întrerupte.

Spitalul Clinic Municipal dispune de 12 grupuri electrogene, pregătite să intre în funcțiune imediat în caz de nevoie la Clinicile Noi, Oncologie, ORL, Obstetrică, Maxilo-faciale, Oftalmologie, Dermatovenerologie, ASCAR și la sediul administrativ al spitalului.

La Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”, în cazul supraîncălzirii rețelei, pot fi activate generatoare la Pediatrie, la blocul operator al secției Chirurgie și la Neuropsihiatrie Infantilă.

Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeș” dispune de două generatoare. Personalul medical este instruit și pregătit să gestioneze situațiile de urgență, astfel încât pacienții să nu fie afectați de posibilele întreruperi de curent.

Print Friendly, PDF & Email