Primarul Timişoarei: „Toate Guvernele de după Revoluţie au abordat haotic realizarea rețelei de autostrăzi”

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, acuză toate Guvernele postrevoluţionare ale României că au abordat haotic şi dezlânat, realizarea rețelei de autostrăzi a țării.

 

„Se impune ca măcar acum, în ceasul al 12-lea, caaceastă abordare să fie abandonată și să se treacă la o planificare rațională, de natură să aducă beneficii cât mai repede și pentru cât mai multă populație”, afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta consideră că, în perioada următoare, trebuie acordată prioritate maximă lucrărilor de realizare pentru: tronsoanele lipsă din autostrada A1, autostrada A3, de pe traseul Borș – Turda şi pentru tronsonul lipsă din autostrada de legătură dintre A3 și A1 – autostrada A10 –, având la capete orașele Turda, pe A3, respectiv Sebeș, pe A1.

Prin finalizarea acestor tronsoane, mai spune edilul, s-ar ajunge, cu eforturi relativ mici și într-un timp scurt, de maximum doi ani, ca orașele Arad, Timișoara, Deva, Sibiu, respectiv Oradea, Cluj Napoca și Alba Iulia și, implicit, marea parte de țară ce gravitează în jurul lor să fie conectate pe autostradă cu Bucureștiul, cu litoralul Mării Negre, respectiv între ele și cu Europa Centrală și Occidentală.

Întrucât cele patru orașe constituente ale Alianței Vestului – Arad, Timișoara, Oradea și Cluj – și cele trei orașe îndreptățit aspirante la a se alătura celor patru – Deva, Sibiu şi Alba Iulia – ar fi beneficiare directe și imediate ale unei asemenea abordări, mă aștept ca demersul meu să fie receptat ca unul pur pro ave. Țin, însă, să subliniez, că prin abordarea propusă, s-ar ajunge, în același timp, ca părțile de sud-est și sud ale țării să fie legate prin autostradă de Transilvania și Banat și implicit de întreaga Europă. A continua lucrul de-a valma, la un tronson ici, la altul colo, lipsit de coerență, practic doar cu beneficii propagandistice, este total neavenit”, mai spune Nicolae Robu.

Adpugând că pot fi ignoraţi, în context, moldovenii de peste Prut: „Îi vrem cât mai repede și pe ei conectați între ei și cu noi ceilalți, la standardele vremii și tocmai de aceea considerăm că se impune aceeași abordare și vis-a-vis de segmentele de autostrăzi de interes pentru ei și implicit alocarea resurselor corespunzătoare.”

Print Friendly, PDF & Email