Expoziţie de pictură şi fotografie şi spectacol de dans, susţinute de cursanţii Şcolii de Arte din Timişoara

La Școala de Arte din Timişoara va avea loc joi, 23 noiembrie, un dublu eveniment cultural, care îi va aduce în prim-plan câțiva dintre cei mai talentați cursanți. Printre ei, şi un napoletan în vârstă de 56 de ani, venit la Timişoara special să studieze fotografie de artă, la Şcoala de Arte.

 

Joi, 23 noiembrie, la ora 16, la sediul Şcolii de Arte, de pe strada Emanuel Ungureanu nr. 1, se va deschide expoziția claselor de Pictură-grafică, a profesoarei Nora Novak, și Cine-foto, a profesorului Constantin Huțanu, discipol al regretatului artist și pedagog Onuț Danciu.

La vernisaj, lucrările vor fi prezentate de plasticiana Lucia Kolla Stoica, de poetul Ilie Chelariu și de profesorii claselor protagoniste.

Este un demers expozițional ambițios. Propunem publicului exerciții de natură statică, studii de lumină și refacere a compoziției inspirate de lucrările  maestrului Viorel Toma și reinterpretări ale acestora prin filtrul sensibilității personale, asumate, ale expozanților”, explică profesorul  Constantin Huțanu.

La clasa profesorului Constantin Huțanu studiază și Maurizio Pavone, un napoletan în vârstă de 56 de ani, care vine în Timişoara doar pentru a urma Școala de Arte. Maurizio Pavone, de meserie expert contabil, este căsătorit cu o româncă din Brașov și și-a dorit toată viața, după cum mărturisește, să studieze fotografia de artă, iar în Școala timișoreană de arte a găsit oportunitatea și mediul ideal pentru a-şi cultiva această pasiune, spune managerul Şcolii de Arte, profesoara Liliana Laichici.

Elevii Norei Novak, având deja experiența expunerii în galerii profesioniste, precum Helios, vor expune creații abstracte și postmoderne, hiper-reealisme și lucrări impresioniste. Lucrările celor nouă expozanți vor putea fi admirate vreme de două săptămâni pe simezele Școlii de Arte.

De la ora 17, în sala festivă a Școlii de Arte se va desfășura un spectacol de muzică ușoară și clasică, dans modern, balet și chitară, susţinut de aproape 90 de artiști cu vârste cuprinse între trei și 25 de ani, discipoli ai profesorilor Adela Scorobete (dans), Georgiana Necșa și Marc Antoniu (canto), Alexandru Faur (chitară) şi Vanana Ciolac (muzică clasică și ușoară). Alături de timișoreni, la spectacol participă cursanți ai Școlii de Arte „Francisc Hubic”, din Oradea, și ai Școlii de Arte „Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca. Invitat special al serii este Seven’s TM Show band, condus de pianistul Aurel Dragalina.

Accesul publicului la ambele evenimente este liber.

Print Friendly, PDF & Email