În urma accidentului soldat cu patru morţi, după ce o maşină a plonjat în Dunăre, directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara a fost demis.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut de ieri un raport despre infrastructura rutieră de pe DN57, între Orşova şi Moldova Nouă, care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut, la sfârşitul săptpmânii trecute, în localitatea Coronini, din Caraş-Severin, când o maşină cu cinci oameni la bord a plonjat în Dunăre, de pe o porţiune de drum care avea parapeţii de protecţie deterioraţi.
În urma analizării raportului, ministrul Transporturilor i-a cerut, azi, directorului general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, să ia urgent măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.
„Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţă şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapeţi pe stoc, dar că nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceşti parapeţi să fie înlocuiţi”, a declarat, azi, ministrul Răzvan Cuc.
A fost decisă demiterea din funcţie a directorului DRP Timişoara, Horaţiu Simion, şi a şefului Secţiei de Drumuri Orşova, Ion Cunicel.
CNAIR anunţă că mministrul Transporturilor a solicitat un raport complet cu privire la situaţia drumurilor şi a dispus ca, până la sfârşitul anuluim să fie montaţi şi înlocuiţi toţi parapeţii, acolo unde este necesar. „Directorii regionali trebuie să vină cu date exacte despre zonele cu probleme pentru a se putea aloca fondurile necesare montării, sau înlocuirii, după caz, a parapeţilor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave”, se arată în comunicatul CNAIR.
Accidentul a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, la prânz. În mașina care a plonjat în Dunăre se aflau cinci persoane: şoferul, un bărbat de circa 50 de ani, o femeie de 37 de ani, precum și copiii lor, un băiat de 22 de ani și o fetițî, de doi ani și jumătate, anunţa Agerpres. Familia era din Sichevița, județul Caraș-Severin, și apelase la un șofer pentru a o duce într-o altă localitate. Acesta se pare că a pierdut, însă, controlul volanului și a plonjat în Dunăre. Şoferul s-a salvat. Cei patru pasageri nu au fost găsiţi nici până la această oră. Scafandrii de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinți și Arad au găsit doar maşina.
Ultimele comentarii