Directorul Finanţelor Publice Timişoara a fost destituit

Ioan Dragomir Foto CaonDirectorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara a fost destituit de către şeful ANAF pe motiv că a refuzat să primească un inspector de la Integritate în comisia de examinare pentru promovare.

 

În această dimineaţă, directorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara, Ioan Dragomir, a fost destituit de către şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, pe motiv că a refuzat să primească un inspector de la Integritate în comisia de examinare pentru promovare, anunţă Mediafax. Aceeaşi decizie a fost luată şi în privinţa directotului Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, Marian Bosianu.

Există persoane care cred că sprijinul politic sau manipularea sindicatelor sunt lucruri mai importante decât procesul de reformă a ANAF. Măsura dispusă astăzi reprezintă un mesaj foarte clar că nu este deloc aşa”, se arată într-un comunicat al ANAF, semnat de Gelu Ştefan Diaconu.

La începutul acestei luni, conducerea ANAF a trimis în teritoriu o circulară prin care dispune măsuri cu privire la concursurile de promovare în grad profesional. Una dintre acestea prevede ca examenul de promovare să se organizeze centralizat, la nivelul regiunii, să se constituie o singură comisie de examen şi o singură comisie de soluţionare a contestaţiilor, din componenţa fiecăreia trebuind să facă parte şi un funcţionar public din cadrul Direcţiei Generale de Integritate. Regula a fost instituită deja pentru toate examenele din cadrul Direcţiei de Antifraudă Fiscală şi în cadrul altor tipuri de examene, anume ca un inspector al Direcţiei de Integritate să fie prezent în cadrul comisiilor de examinare.

Scopul acestei măsuri, transmite ANAF, este eliminarea examenelor aranjate şi permiterea accesului la promovări doar pe baza competenţelor profesionale. Motiv pentru care directorilor generali din teritoriu li s-a solicitat să asigure îndeplinirea formalităţilor procedurale. Ceea ce la Timişoara şi la Iaşi, transmite conducerea ANAF, nu s-a întâmplat, cei doi încercând să blocheze prezenţa unui inspector al DGI în cadrul comisiilor de examinare.

Aceasta este o măsură neagreată nici de ANFP, nici de Sindicatul „Sedlex, care  au contestat decizia, motivând că desemnarea unui inspector de la DGI nu se poate face decât la solicitarea Direcţiilor Regionale ale Finanţelor Publice.

Print Friendly, PDF & Email