Directorul SRI, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

George MaiorDirectorul SRI, George Maior, va fi prezent zilele viitoare la Timişoara, unde Universitatea de Vest îi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

 

Ceremonia de decernare a titlului onorific de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum lui George Maior, director al Serviciului Român de Informaţii, va avea loc în 3 octombrie, de la ora 10, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Decizia acordării acestui titlu a fost luată în 18 iulie, în cadrul Senatului UVT, la propunerea rectorului acestei instituţii, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

George Maior, care este şi profesor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, este licenţiat în Drept al Universităţii „Babeş Bolyai”, din Cluj Napoca, fiind doctor în drept cu teza „Drept naţional şi european în jurisprudenţa Curţii Europene de la Strasbourg”, iar studiile masterale le-a absolvit în Drept internaţional şi comparat, la Universitatea „George Washington”, din SUA.

Înainte de a ocupa funcţia de director al SRI, a fost senator, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Dublin, în Irlanda, şi diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Print Friendly, PDF & Email