Municipalitatea timişoreană organizează din nou licitaţie pentru distribuirea ziarului său oficial, Monitorul Primăriei, dorind să găsească distribuitorul chiar în această lună. Între timp, mai multe voci din Consiliul Local susţin că au un soi de interdicţie în ziarul respectiv, în care nu au apărut de ani buni, deşi au avut iniţiative bune, transpuse în proiecte aprobate. Aproximativ aceeaşi „reţetă” de mediatizare se regăseşte, spun o parte din consilierii judeţeni, şi la publicaţia Consiliului Judeţean.
Noi licitaţii, noi nemulţumiri
Ca în fiecare an, Primăria organizează în această perioadă licitaţii pentru tipărirea şi distribuirea Monitorului Primăriei, un anunţ publicat recent înştiinţându-i pe toţi cei interesaţi că se caută distribuitor pentru ziar, Municipalitatea intenţionând să acorde pentru contractul de distribuţie suma anuală de 211.500 de lei, fără TVA. În comparaţie cu sumele estimate pentru anul trecut, când s-a organizat procedura de atribuire pentru aceleaşi servicii, preţurile au mai crescut. La fârşitul anului 2013 Primăria avansase un preţ estimativ de pornire de 175.000 de lei pentru contractual aferent distribuţiei pe 2014.
În paralel, ziarul pare să urmeze aceeaşi linie editorială care îi nemulţumeşte pe o parte din consilierii locali, care spun că, de ani buni, iniţiativele lor nu au apărut mediatizate ca atare în acest ziar, chiar dacă au devenit hotărâri aprobate şi aplicate. „ În acel ziar noi, consilierii locali, nu prea avem loc. Nici nu ştiu dacă a apărut în ultima perioadă măcar un articol de câteva rânduri despre vreo iniţiativă a consilierilor locali. Sunt prezentate doar activitatea Executivului şi a directorilor diferitelor structuri ale Primăriei. În mod normal ar trebui dedicată măcar o pagină Consiliului Local, cu proiectele demne de luat în seamă ale consilierilor”, spune consilierul local PNL (fost PDL) Simion Moşiu.
Unii aleşi locali consideră că ziarul a continuat să rămână unul de imagine şi promovare pentru Executivul Primăriei. Şi susţin că nu au fost întrebaţi sau consultaţi în vreun fel şi nu au fost menţionaţi cu iniţiativele lor în Monitor, nici în timpul vechii conduceri a Primăriei, nici acum şi că reprezentanţii acestui ziar ar trebui să meargă periodic pe la Comisiile Consiliului Local, să vadă ce proiecte sunt promovate şi de către cine.
Aceleaşi discuţii, şi la Consiliul Judeţean
Aceeaşi problemă era remarcată de unii aleşi judeţeni şi la publicaţia oficială a Consiliului Judeţean Timiş, Agenda CJ Timiş. Conform acestora, sunt amintite doar realizările conducerii, iar reprezentanţii Opoziţiei sunt ignoraţi. „Am vrea ca presa de-o anumită culoare, sponsorizată de CJ Timiş, să ia aminte că existăm şi noi, că vocea noastră a fost extrem de auzită şi că nu trebuie să plătim pentru a apărea la televizor sau în ziarele plătite de CJ Timiş. Cred că am fost destul de constructivi în acest prim an din mandat, însă am constatat că nimeni din Opoziţie nu apare în acest ziar. Or, nu este un ziar personal de partid, ci şi al nostru, al tuturor”, se specifica anul trecut într-o şedinţă de plen.
Interpelat pe această temă, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, spunea doar că va ruga ca în primul număr al ziarului să se pună o poză cu toţi consilierii judeţeni…
Ultimele comentarii