Aproape jumătate de milion de lei a fost pus la bătaie pentru Monitorul Primăriei

Consilier local: „Este oficiosul conducerii Primăriei, iniţiativele consilierilor din Opoziţienu au fost mediatizate de acest ziar”

Primăria Timişoara este dispusă şi anul viitor să cheltuie aproximativ 500.000 de lei cu distribuirea şi tipărirea Monitorului Primăriei. Despre acest ziar, mai mulţi consilieri locali susţin că, deşi e tipărit şi distribuit din fonduri publice, face doar imaginea conducerii Primăriei şi aproape orice iniţiativă bună, venită din partea consilierilor locali, este “confiscată” de staff-ul Primăriei şi prezentată ca succes propriu.

 

Bani pentru imagine

Monitorul Primariei TimisoaraNici la acest final de an Primăria Timişoara nu a uitat să facă pregătirile necesare pentru distribuţia şi tipărirea Monitorului Primăriei, anunţurile pu­blice pentru participarea la procedura de atribuire a acestor două servicii fiind publicate la sfârşitul săptămânii trecute pe portalul instituţiei. Pentru distribuţie, Primăria a avansat un preţ estimativ de pornire de 175.000 de lei, în timp ce pentru tipărire, preţul esti­mat este de 331.600 de lei. Şi anul tre­cut au fost vehiculate aceleaşi, sume, şi atribuirea s-a făcut la „cotaţii” foarte apropiate de suma de pornire, în urma unei proceduri de atribuire care, în cazul distribuţiei cel puţin, a înglobat… două firme participante.

Consilier local: „Ar trebui să numărăm pozele cu Robu din ziar”

Tipărit de ani buni într-un tiraj des­tul de mare şi distribuit gratuit în Ti­mişoara, Monitorul Primăriei a dus, în ultimii doi ani cel puţin, la numeroase discuţii legate de subiectele şi modurile de mediatizare. Astfel, au existat con­silieri locali care au apreciat că majo­ritatea cazurilor articolele din Monitor oglindesc activitatea şi realizările exe­cutivului Primăriei, fără să se pună su­ficient de mult accent pe activitatea şi iniţiativele consilierilor locali.

Conform unor aleşi locali ai Opo­zi­ţiei, această modalitate de mediatizare unilaterală, oficializată în timpul fostei administraţii, a continuat şi în man­da­tul actualei conduceri a Primăriei, con­siderând că ziarul a continuat  să rămâ­nă unul de imagine şi promovare pen­tru Executivul Primăriei. Aceştia sus­ţin că nu au fost întrebaţi sau con­sul­taţi în vreun fel şi nu au fost menţio­naţi cu iniţiativele noastre în Monitor, nici în timpul vechii conduceri a Primă­riei, nici acum şi că reprezentanţii acestui ziar ar trebui să meargă perio­dic pe la Comisiile Consiliului Local, să vadă ce proiecte sunt promovate şi de către cine.

Consilierul local P.D.-L. Simion Moşiu, de exemplu, dădea ca exemplu o ediţie în care a apărut, pe prima pa­gi­nă, prezentată ca o realizare a con­ducerii Primăriei, iluminatul artistic al monumentelor din centrul oraşului, şi nu a scris nimeni că, de fapt, a fost ideea sa. „Activitatea niciunui consilier local P.D.-L. nu şi-a găsit loc în paginile acestui ziar, pe care eu îl consider unul de propagandă pentru conducerea Primăriei. Dacă numărăm pozele cu domnul Nicoale Robu din ziar, ajungem la alte concluzii. Nimeni de la acest ziar nu ne-a întrebat vreodată nimic, nici când au prezentat iniţiative de-ale noastre ca succese ale conducerii Pri­măriei”, ne-a declarat Simion Moşiu.

Print Friendly, PDF & Email