O listă cuprinzând zece obiective asumate şi deja finalizate, la capătul a doi ani şi jumătate de mandat, a fost prezentată timişorenilor de către primarul Nicolae Robu. Lista va fi completată în curând, asigură edilul, cu alte noi proiecte, aflate în curs de finalizare.
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, prezintă, pe contul său de Facebook, un bilanţ care cuprinde zece dintre obiectivele asumate şi finalizate în primii doi ani şi jumătate de mandat. Potrivit informaţiilor oferite de acesta, pe lista obiectivelor finalizate se numără lucrările de realizare, reabilitare sau modernizare a 110 kilometri de carosabil, de pe 258 de străzi, realizarea sau reabilitarea a 56 de kilometri de trotuare, pe 145 de străzi, amenajarea a 3.700 de noi locuri de parcare şi a 54 kilometri de noi piste de biciclete, pe 39 de străzi. În plus, mai precizează edilul, în primii doi ani şi jumătate de mandat au fost realizaţi, reabilitaţi sau modernizaţi 34 de kilometri de reţea de canalizare, pe 68 de străzi, fiind, de asemenea, realizaţi, reabilitaţi sau modernizaţi 19 kilometri de reţea de alimentare cu apă, pe 46 de străzi. Au fost plantaţi 3.900 de arbori, pe 242 străzi, la care se adaugă 880.000 de fire de flori, plantate în 117 locaţii (străzi, parcuri, pieţe), 145.000 de arbuşti, plantaţi pe 513 străzi şi 110.000 de sălcii energetice, plantate pe un teren aparţinând Primăriei, situat la periferia oraşului.
Bilanţului realizărilor, edilul Timişoarei i-a adăugat şi finalizarea lucrărilor de iluminare artistică a 11 clădiri monumentale, monumente şi fântâni din oraş, finalizarea lucrărilor de construire, reabilitare sau modernizare a cinci clădiri, precum şi finalizarea lucrărilor la patru studii de prefezabilitate şi fezabilitate ce vizează construirea subpasajului auto din Piaţa Victoriei, care include închiderea inelului 1 de trafic şi realizarea unei parcări subterane aferente, cu o capacitate de 700 de locuri. Acestui proiect i se adaugă cel care vizează lărgirea subpasajului pe sub calea ferată Popa Şapcă şi a străzilor aferente, lărgirea subpasajului pe sub calea ferată Jiul şi a străzilor aferente şi construirea subpasajului pe sub calea ferată Solventul.
Primarul mai spune că acest bilanţ nu include proiectele aflate în curs de finalizare, în diverse stadii intermediare de lucru, şi nici referiri la alte studii şi proiecte de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbană, a infrastructurii edilitare, a infrastructurii şcolare, a infrastructurii medicale, a infrastructurii culturale şi a infrastructurii sportive care sunt în curs de elaborare. “Am optat să nu includ în această listă de realizări proiectele mari, cu finalizare în 2015 – şi sunt câteva zeci! –, chiar dacă sunt în stadii avansate la ora actuală, pentru că am vrut să evidenţiez cât de multe lucruri din foarte numeroasele pe care le-am început cu curaj s-au şi finalizat, chiar dacă cârcotaşii refuză să vadă asta”, a conchis primarul Nicolae Robu.
Ultimele comentarii