Zero lei au fost alocaţi concret de către Guvern, până în acest moment, proiectelor majore ale Timişoarei, reaminteşte edilul Nicolae Robu, precizând că răspunde astfel campaniei de dezinformare derulată în ritm susţinut de către PSD. În plus, primarul a prezentat o listă cu 30 de realizări proprii, din perioada mandatului, dar şi din perioada în care a ocupat poziţia de rector al Universităţii Politehnica, solicitându-le adversarilor politici din PSD să prezinte şi ei, punctual, o listă similară, cuprinzând realizări concrete, cuantificate în beneficii aduse oraşului.
„Să facem lumină în ceea ce priveşte realizările”
Edilul Nicoale Robu a solicitat public o listă cu realizările concrete în beneficiul oraşului ale adversarilor politici din PSD. El şi-a însoţit lista cuprinzând 30 de obiective realizate în beneficiul oraşului cu precizarea că nu doreşte să se lanseze în niciun fel de polemici sterile cu adversarii politici din PSD, doar că “la atacurile deşănţate ale PSD-iştilor, colportate în ultima vreme zi de zi”, în calitatea sa de „om de altă factură decât ei”, răspunde cu invitaţia ca aceştia să indice în mod public „realizări, ale tuturor la un loc, comparabile”. Nicolae Robu a specificat şi că va prezenta lista principalelor sale 30 de realizări cu o frecvenţă săptămânală, până în momentul în care adversarii săi din PSD vor prezenta o listă similară.
Primarul a precizat că a optat pentru acest mod de a proceda, care este unul “atipic”, fără elemente în comun cu metodele de lucru ale adversarilor săi politici, ca replică la campania susţinută de defăimare derulată în acest moment la adresa sa. „Să facem lumină în ceea ce priveşte realizările”, a declarat edilul Nicolae Robu. Adăugând, chiar şi cu referire la perioada de până la jumătatea lunii februarie a acestui an, în care în Consililul Local al Primăriei Timişoara a funcţionat o majoritate USL, care reunea reprezentanţi ai PNL şi PSD, că „de la a ridica mâna pentru a aproba unele proiecte şi până la a face ceva concret e drum lung”.
Edilul a mai precizat şi că doreşte să rămână consecvent intenţiei sale din momentul în care a intrat în viaţa politică, acela de a face „o altfel de politică”, bazată pe argumente solide şi obiective concret îndeplinite.
Nicolae Robu a mai adăugat că, şi în situaţia în care proiectele de interes pentru cetăţenii Timişoarei obţin finanţare europeană, trebuie ştiut că „implementarea acestora nu se face de la sine, şi nici atunci când consilierii locali dau un vot favorabil”, ci în momentul în care există capacitatea Municipalităţii de a identifica bani pentru proiecte cu finanţare europeană, de priceperea de a manageria un astfel de proiect, în acord cu rigorile specifice proiectelor care beneficiază de finanţare europeană şi de a-i asigura proiectului, în mod constant şi asumat, cash flow-ul. „Au existat proiecte excelente, pe toate axele programelor europene, proiecte care au depăşit volumul banilor existenţi. S-au contractat la nivel naţional atâtea proiecte câţi bani au existat. Din acest total, doar 10% din proiecte au reuşit. La Timişoara, gradul de reuşită este de 96%, situaţie unică în ţară”, a mai precizat primarul. Acesta apreciază că Timişoara ar putea avea chiar şanse să poată finaliza 100% din totalul proiectelor asumate.
Proiecte majore finalizate
Pe lista proiectelor majore pe care le-a gestionat personal în beneficiul oraşului şi al cetăţenilor Nicolae Robu a enumerat, printre altele, reabilitarea Podului Michelangelo şi amenajarea intersecţiei Michelangelo, construirea Incubatorului de Afaceri „Dumbrăviţa” şi a Centrului de Afaceri în IT Incuboxx, amenajarea Pieţei Nicolae Bălcescu şi a b-dului Iancu Văcărescu, asfaltarea a aprox. 200 de străzi, însumând 100 de kilometri, plantarea a peste 3.500 de arbori, reabilitarea Grădinii de Vară a Cinematografului „Capitol”, amenajarea şi extinderea la patru benzi a Căii Stan Vidrighin, sporirea patrimoniului imobiliar al Primăriei Timişoara – despre care a precizat că este “o premieră pentru ultimii 25 de ani” –, cu 99 de apartamente, dintre care 20 cu două camere şi 79 cu o cameră, precum şi lucrări de extensii, amenajări şi dotări de spaţii medicale şi de spaţii destinate învăţământului preuniversitar. Pe lista proiectelor derulate în beneficiul Timişoarei au mai fost enumerate de către edil şi construirea celei mai mari biblioteci universitare a unei universităţi din ţară, construirea şi echiparea celui mai mare institut de cercetări al unei universităţi din ţară, construirea unui complex de bazine de înot, construirea unei hale de sport trivalente (reunind un teren de baschet, unul de handbal şi unul de minifotbal) şi o serie de alte realizări în beneficiul UPT, din perioada în care a ocupat fotoliul de rector al instituţiei.
Zero lei de la bugetul de stat pentru Timişoara
În ceea ce priveşte sumele primite până în acest moment de oraş de la bugetul de stat, edilul a declarat tranşant că „niciun leu nu a fost virat încă”, pentru niciunul dintre proiectele Timişoarei. Adăugând că „PSD e foarte tare în declaraţii electorale” şi că „timpul viitor e timpul predilect” pentru social-democraţi, ale căror promisiuni „sunt greu de depăşit”, în vreme ce „despre trecut nu prea au ce să spună. Le solicit să spună ce au făcut concret, nu ce vor face”.
Ultimele comentarii