Umaniştii timişeni îl întreabă pe primarul Timişoarei de ce a ales finalizarea Pieţei Libertăţii înaintea Pieţei Unirii?

Lucrari de modernizare Piata Unirii Timisoara Foto PPU TimisInvocând sesizări venite dinspre mediul de afaceri din Timişoara, un reprezentant al Partidului Puterii Umaniste Filiala Timiş îi lansează public primarului Timişoarei câteva întrebări legate de termenul de finalizare a Pieţei Unirii şi a Pieţei Libertăţii.

 

Cosmin Trif, coordonator al Departamentului pentru IMM-uri din cadrul Partidului Puterii Umaniste Filiala Timiş, îl întreabă pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care este termenul final de predare al lucrărilor din centrul istoric al oraşului? Asta, în condiţiile în care, afirmă el, termenul de finalizare a lucrărilor la proiectul care vizează reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al Timişoarei – lucrare contractată de SC Romprest Service SA – a fost 29 iulie, termenul fiind, deci, depăşit cu peste o sută de zile.

Reprezentantul PPU Timiş se declară nemulţmit de faptul că lucrările de modernizare au afectat una dintre cele mai cunoscute, cosmopolite şi vizitate zone ale oraşului, Piaţa Unirii: „Această piaţă a fost neoperaţională pentru agenţii economici din zonă (hoteluri, restaurnate, cafenele) timp de doi ani de zile, fiind compromise afacerile acestora atât în sezonul rece, dar mai ales în sezonul cald.”

Aceasta în timp ce, adaugă Cosmin Trif, Piaţa Libertăţii, care a beneficiat, de asemenea, de lucrări de modernizare, a fost finalizată în primăvară. „Prin hotărâre adoptată de Consiliul Local aici a fost interzisă instalarea teraselor, iar agenţii economici din zonă îi numeri pe degete, până maxim la trei”, mai spune reprezentantul PPU Timiş.

Context în care îl întreabă pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care este motivul pentru care a ales finalizarea Pieţei Libertăţii înaintea Pieţei Unirii, cum le justifică agenţilor economici din zona Pieţei Unirii decizia Municipalităţii „de a ţine blocată (din punct de vedere turistic) această zonă, timp de doi ani” şi cum consideră că aceştia îşi pot recupera pierderile cauzate de „managementul defectuos al proiectului şi întârzierea acestuia”?

Print Friendly, PDF & Email