Luptele interne din PSD se duc deja în presă

PSD Timiş îl „disciplinează” public pe senatorul PSD Şerban Nicolae, care l-a atacat pe Ilie Sârbu

PSD SiglaReprezentanţii PSD Timiş se declară solidari cu senatorul Ilie Sârbu şi cu reprezentanţii “grupului de la Cluj”, în faţa unui atac recent lansat de senatorul PSD Şerban Nicolae. Care declara că locul membrilor „grupului de la Cluj” nu ar fi în PSD. PSD Timiş elogiază activitatea senatorului Ilie Sîrbu şi îl acuză pe Şerban Nicolae că încearcă să îşi dobândească notorietate pe seama acestuia.

 

“Grupul de la Cluj, expresia unei nevoi interne de reformare, nu o mişcare paralelă cu PSD”

Serban NicolaeReprezentanţii Biroului Permanent Judeţean al PSD Timiş îşi manifestă dezamăgirea faţă de conţinutul recentelor declaraţii ale senatorului PSD Şerban Nicolae, referitoare la faptul că locul actualului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, şi al senatorului de Timiş Ilie Sârbu nu ar fi în PSD, pe motiv că “nu sunt de stânga”.

Organizația Judeţeană Timiș a PSD a luat act cu dezamăgire de afirmațiile domnului Șerban Nicolae, care a lansat public, acum, într-un moment delicat pentru partid, o serie de acuze ce nu au nicio legătură cu realitatea și nici măcar cu istoria recentă a PSD”, este menţionat în comunicatul emis de BPJ al PSD Timiş. Potrivit acestora, „grupul de la Cluj” nu ar fi reprezentat o grupare distinctă, paralelă cu partidul, ci o expresie a unei nevoi interne, resimţite în PSD după eşecul înregistrat la alegerile prezidenţiale din 2004: “Așa numitul «Grup de la Cluj» din PSD nu a fost niciodată o mișcare paralelă cu partidul nostru, ci a fost expresia unei nevoi interne după eșecul de la alegerile prezidențiale din 2004”. Şi mai spun că momentul în care Ioan Rus, Ilie Sârbu, Vasile Dâncu și alți social-democrați din țară au decis să lanseze public ideea reformei care “se impunea în PSD” a fost bine ales, şi că „rezultatele s-au văzut”. Semnatarii comunicatului menţionează şi că membrii „grupului de la Cluj” au reprezentat „singurul curent reformist care a existat vreodată în acest partid”. Iar ca rod al demersurilor acestora, mai apreciază BPJ al PSD Timiş, „PSD a ieșit întărit (…), iar faptul că, de un deceniu, suntem cel mai mare și important partid al țării confirmă acest fapt”.

Opiniile critice la adresa senatorului Ilie Sârbu, catalogate drept “ieşiri”

ilie sarbuMai mult decât atât, PSD Timiş îşi manifestă solidaritatea cu senatorul de Timiş Ilie Sârbu, în faţa criticilor care i-au fost aduse de către Şerban Nicolae, pe care îl acuză că nu e la prima ieșire de acest gen. „Considerăm că etapa răfuielilor interne prin intermediul presei a trecut de multă vreme şi tocmai de aceea nu vrem să răspundem provocării domnului Nicolae”, mai spun reprezentanţii PSD Timiş. Precizând că Ilie Sârbu a fost președinte al PSDTimiş “în cea mai dificilă perioadă de opoziție și tranziție, perioadă în care domnul Șerban Nicolae și alți câţiva colegi încercau să destabilizeze partidul și propuneau ruperea PSD”.

Dobândirea puterii, un scop în sine, echivalat cu repurtarea unui succes?

Proiectul de comunicare publică lansat și susținut de domnul Sârbu a avut efecte pozitive în timp, la nivel regional și național, și tocmai de aceea PSD a devenit cel mai puternic partid și în județul Timiș”, mai spun reprezentanţii PSD Timiş.

În plus, se mai arată în comunicat, acesta “este unul dintre parlamentarii de Timiș care s-a implicat total în susținerea unor proiecte administrative importante derulate în localitățile care compun colegiul senatorial”. Iar prestaţia politică lui Ilie Sârbu, care s-ar fi erijat ani de-a rândul într-un apărător al partidului în toate confruntările mediatice, şi contribuţia sa la ceea ce reprezentanţii BPJ al PSD Timiş numesc “succesul USL” sunt apreciate de către semnatari a fi „de notorietate naţională”. Notorietate la care, mai spun ei, ar aspira Şerban Nicolae, care, însă, “ar putea să și-o construiască altfel, nu lansând comunicate și scrisori deschise, prin care să îşi atace colegii”.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale nu confirmă invocatul „succes” al PSD

Klaus IohannisDisputele în PSD au pornit după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale.
În Timiş, scorul a fost zdrobitor, în favoarea contracandidatului său, Klaus Iohannis. Potrivit BEC, din cei 384.366 de alegători care au votat în Timiş, 256.509 de voturi s-au îndreptat înspre candidatul ACL Klaus Iohannis (66,73%) şi 127.857, înspre candidatul alianţei PSD-UNPR-PC Victor Ponta (33,26%).

În Timiş, Victor Ponta a ieşit pe locul întâi în urma votului doar în localităţile timişene Bara, Bethausen, Birda, Bârna, Comloşu Mare, Curtea, Margina, Moraviţa, Ohaba Lungă, Pesac, Pietroasa şi Variaş. Egalitate între cei doi candidaţi s-a înregistrat în localitatea timişeană Bogda.

În  Timişoara, Lugoj, Buziaş, Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaş, Sânnicolau Mare, Balinţ, Banloc, Beba Veche, Becicherecu Mic, Belinţ, Biled, Boldur, Brestovăţ, Bucovăţ, Cărpiniş, Cenad, Cenei, Checea, Chevereşu Mare, Coşteiu, Criciova, Darova, Denta, Dudeştii Noi, Dudeştii Vechi, Dumbrava, Dumbrăviţa, Fibiş, Fârdea, Foeni, Găvojdia, Ghilad, Ghiroda, Ghizela, Giarmata, Giera, Giroc, Giulvăz, Gottlob, Iecea Mare, Jamu Mare, Jebel, Lenauheim, Liebling, Livezile, Lovrin, Mănăştiur, Maşloc, Moşniţa Nouă, Nădrag, Niţchidorf, Orţişoara, Otelec, Pădureni, Parţa, Peciu Nou, Periam, Pişchia, Racoviţa, Remetea Mare, Săcălaz, Sacoşu Turcesc, Şag, Şandra, Sânpetru Mare, Saravale, Satchinez, Secaş, Sînandrei, Sânmihaiu Român, Ştiuca, Teremia Mare, Tomeşti, Tomnatic, Topolovăţu Mare, Tormac, Traian Vuia, Uivar, Valcani, Victor Vlad Delamarina, Voiteg prima poziţie în cadrul turului final al alegerilor prezidenţiale a fost ocupată de candidatul ACL Klaus Iohannis.

La Timişoara, din totalul celor 185.832 alegători care s-au prezentat la urne în Timişoara, 130.066 l-au votat pe Klaus Iohannis, iar 55.766 pe Victor Ponta.

La Lugoj au votat 22.881 alegători. Primul loc în opţiunea electoratului a fost ocupat de Klaus Iohannis, cu 14.410 voturi, în vreme ce pentru Victor Ponta au fost exprimate 8.471 voturi.

În Buziaş s-au prezentat la vot 4.143 de votanţi. Dintre aceştia, 2.290 au votat cu Klaus Iohannis, iar 1.853 cu Victor Ponta.

La Ciacova, s-au prezentat la vot 2.525 alegători, dintre care 1.816 au votat cu Klaus  Iohannis şi 709 cu Victor Ponta.

La Deta s-au prezentat la urne 3.527 alegători, dintre care 2.243 au votat cu Klaus Iohannis şi 1.014 cu Victor Ponta.

La Făget, au votat 4.001 de alegători, dintre care 2.112 l-au votat pe Klaus Iohannis şi 1.889 pe Victor Ponta.

La Gătaia au votat 3.150 alegători. Dintre aceştia, 1.991 au votat cu Klaus Iohannis şi 1.159 cu Victor Ponta.

La Jimbolia au votat 5.099 alegători. Din acest total,  3.676 de cetăţeni  au votat cu Klaus Iohannis şi doar  1.423 cu Victor Ponta.

La Recaș au votat 4.665 de alegători, dintre care 2.844 au votat cu Klaus  Iohannis, iar 1821 au votat cu Victor Ponta.

În Sânnicolau Mare, s-au prezentat la urne 6.684 votanţi , dintre care 4.540 au votat cu Klaus Iohannis, iar 2.144 cu Victor Ponta.

Print Friendly, PDF & Email