Nicolae Robu: „E prematură reevaluarea celor care au părăsit PNL, în baza ordonanței traseiștilor”

Nicolae RobuCo-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, se exprimă în termeni rezervați la adresa beneficiarilor OUG 55/2014, care a legalizat traseismul politic, şi care au înțeles să părăsească PNL, în momentul în care se prefigura o victorie în alegerile prezidențiale a candidatului PSD, Victor Ponta. Nicolae Robu îi îndeamnă pe aleșii locali traseiști să își facă o analiză riguroasă a propriei conștiințe și spune că, deși nu este adeptul unor abordări definitive, este de părere că o eventuală reevaluare a lor este prematură.

 

Co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a transmis, vineri, un mesaj adresat primarilor şi consilierilor judeţeni şi locali care, în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale, au decis să părăsească PNL, beneficiind de prevederile ordonanţei OUG 55/2014, care a creat condițiile migrării politice în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale.

Chestionat despre mesajul pe care l-ar transmite „dezertorilor”, Nicolae Robu a declarat că îi îndeamnă pe aceştia „să se uite în oglindă şi să îşi răspundă, lor şi propriilor conştiinţe, dacă e frumos şi cinstit ce au făcut”.

În ceea ce priveşte o posibilă viitoare reevaluare a acestora, co-preşedintele PNL Timiş a declarat că, în acest moment, o astfel de apreciere ar fi prematură: „Acum, nu. Eu nu spun „niciodată”, dar acum, nu. Când eşti părăsit în toiul luptei, nu poţi fi tolerant cu cei care te-au trădat. (…) Timpul vindecă multe, ce va fi, vom vedea”.

Referindu-se la posibilele persoane care ar putea prelua, după instalarea preşedintelui ales Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, conducerea PNL la nivel național, co-preşedintele PNL Timiş a declarat că nu s-a stabilit şi nu s-a discutat încă nimic în partid legat de acest subiect.

Referindu-se la rezultatele votului de duminică, spune, însă, că ar fi dificil de precizat în ce măsură a fost vorba despre un vot în favoarea candidatului ACL Klaus Iohannis sau de un vot împotriva premierului Victor Ponta: „Este dificil de ponderat. A fost un vot şi pentru, şi împotrivă”.

Print Friendly, PDF & Email