Senatorul liberal de Timiş Ben-Oni Ardelean: “PSD nu a înţeles nimic din semnalul de resetare a jocului politic dat de electorat”

Ben-Oni-ArdeleanSenatorul liberal Ben-Oni Ardelean cataloghează recentele excluderi din PSD ca fiind dovada clară a inadecvării conducerii PSD la semnalul de resetare a jocului politic transmis de electorat şi apreciază că fostul prezidenţiabil PSD Mircea Geoană rămâne o resursă valoroasă a politicii româneşti, dovedind în mod constant viziuni pro-vestice.

 

 

Senatorul PNL acuză atitudinea arogantă a PSD faţă de românii din diaspora

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a declarat, azi, că Mircea Geoană, exclus din PSD joi seara, reprezintă “o resursă importantă pentru politica românească”, fiind, de aceea, de neîndepărtat din jocul politic.

În contextul referirilor la situaţia tensionată generată, joi seara, în PSD, de excluderea a trei dintre cei care au fost făcuţi responsabili pentru eşecul lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, senatorul liberal a opinat că “PSD nu a înţeles nimic din semnalul dat de cetăţeni în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale”. Şi, apreciază Ben-Oni Ardelean, o parte din eşecul candidatului PSD la alegerile prezidenţiale a fost motivat de „atitudinea arogantă şi de batjocorirea cetăţenilor din diaspora”, în contextul refuzului venit din partea oficialilor responsabili de organizarea alegerilor de a deschide noi secţii de votare, între cele două tururi de scrutin, sfidând astfel solicitările venite din partea românilor din diaspora.

În plus, mai spune senatorul PNL, „orice cetăţean a fost şocat de atitudinea conducerii actuale a PSD, care a identificat ţapi ispăşitori” în persoana unor membri asupra vinovăţiei cărora afirmă că nu se pronunţă. Dar referitor la care a apreciat că s-au făcut vinovate de a fi avut curajul să îşi exprime opinia şi să spună lucruri pe care le-a catalogat drept pertinente. În context, Ben-Oni Ardelean a opinat că Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 al Capitalei – exclus şi el din PSD, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova – a enunţat public lucruri “remarcabile şi interesante”.

“Întotdeauna, viziunile lui Mircea Geoană au fost pro-vestice”

Mircea GeoanaÎn ceea ce îl priveşte pe Mircea Geoană, exclus din PSD pentru culpa de a fi manifestat constant atitudini filo-americane, Ben-Oni Ardelean a opinat că acesta este „un politician educat, care înţelege foarte bine jocul vestic şi care are experienţă mare în sfera internaţională”. Motiv pentru care, mai spune el, “Mircea Geoană se dovedeşte inadaptabil jocului golănesc şi mârlănesc al PSD”, fiind una dintre persoanele considerate indezirabile de către actuala conducere a partidului.

Trebuie să înţeleagă (actualii reprezentanţi ai Puterii – n.r.) că un astfel de comportament şi o astfel de atitudine nu mai pot continua”, declară senatorul liberal, potrivit aprecierii căruia, după semnalul de resetare a vieţii politice dat de electorat, prin votul din 16 noiembrie, dezbaterile de pe scena politică românească ar trebui să se focalizeze pe enunţarea unor criterii de meritocraţie şi de comportament, nu pe dezbateri asupra unor persoane anume. Întrucât, afirmă el, “oamenii mari discută despre proiecte şi idei, în vreme ce oamenii mici discută despre alţi oameni”.

Ben-Oni Ardelean mai spune şi că, în cursul dimineţii de vineri, i-a telefonat personal fostului prezidenţiabil PSD şi ministru de Externe Mircea Geoană, căruia i-a transmis un mesaj de înţelegere a situaţiei prin care atrece şi de încurajare în ceea ce priveşte continuarea implicării sale în activitatea politică.

Senatorul Ben-Oni Ardelean a evitat, însă, să se pronunţe tranşant asupra unei eventuale posibile înregimentări viitoare a lui Mircea Geoană în noul PNL, accentuând doar faptul că “întotdeauna viziunile acestuia au fost pro-vestice”. Şi, a mai relevat Ben-Oni Ardelean, în cadrul unei recente emisiuni televizate, la care Mircea Geoană a participat, alături de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, între cele două tururi de scrutin, chestionat dacă la primul tur nu a votat cumva cu candidatul ACL Klaus Iohannis, Mircea Geoană a evitat să formuleze un răspuns tranşant.

Problema nu este apartenenţa politică, problema majoră e aportul pe care oamenii importanţi şi educaţi care au servit România îl pot aduce în context internaţional. Iar Mircea Geoană a fost, în mod cert, unul dintre cei mai buni ambasadori pe care România i-a avut în SUA”, declară Ben-Oni Ardelean.

Referitor la toate informaţiile făcute publice după şedinţa de joi a PSD, soldată cu excluderea celor trei membri – Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova – senatorul liberaş a opinat că acestea reprezintă dovezi clare de inadaptare a PSD la realităţile politice şi la opţiunea exprimată de electorat de resetare a jocului politic.

Print Friendly, PDF & Email