Investment frauds, deepfakes, password security, smishing, phishing, social engineering, prevenirea criminalității informatice, crypto crimes, digital forensic, conștientizare și reziliență sunt teme abordate prin noul proiect regional „Realități și provocări în spațiul Securității Cibernetice”, dezvoltat de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara, Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, alături de alți parteneri.
Proiectul se va desfășura în județele Timiș, Arad și Caraș-Severin și își propune să vină în sprijinul mediului public și privat prin activități de informare, prevenire și conștientizare asupra capcanelor mediului cibernetic și dezvoltarea culturii de securitate cibernetică, prin prezentarea unor exemple concrete și tematici specifice domeniului, adaptate pe înțelesul publicului larg.
„În contextul riscurilor care cresc în plan global și a importanței dezvoltării culturii de securitate, universitățile contribuie astăzi prin capacitatea lor educațională pentru a oferi mecanisme de apărare în fața amenințărilor cibernetice. Alături de Ministerul Afacerilor Interne, Universitatea de Vest din Timișoara vă propune un workshop dedicat diverselor tipuri de interacțiuni din era digitală, din perspectiva securității cibernetice, interesant și util pentru studenți, cadre universitare, cercetători, dar și pentru publicul larg”, declară rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.
Pentru prima fază a proiectului au fost programate sesiuni educative, care vor avea loc în Arad (9 aprilie), Timișoara (17 aprilie, de la ora 10, în Aula Magna a Universității de Vest, și în 18 aprilie, de la ora 10, la Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I”) și Reșița (23 aprilie).
Pentru activitatea din mediul online, au fost create conturi pe principalele platforme de social media, astfel ca infomațiile să poată fi obținute mai simplu și mai rapid: pagină web, pagină de Facebook şi de Instagram.
Instituțiile publice și private, precum și publicul larg sunt așteptate atât la sesiunile educative, precum și în mediul online, pentru a fi parte activă în acest proiect și pentru a contribui, cu întrebări și experiențe personale, la prezentarea realității privind provocările din mediul online.
Ultimele comentarii