Un restaurant din Timișoara participă la cea mai mare operațiune gastronomică franceză

Un restaurant din Timișoara participă, alături de 5.000 de restaurante din 150 de țări, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică.

 

Restaurantul Caruso, din Timișoara, se alătură unui număr impresionant de restaurante – 5000, din 150 de țări –, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică, care va avea loc în toată lumea la aceeași dată, 21 martie, anunţă Gabriela Diţă, de la Serviciul de Presă al Ambasadei Franţei în România. La această operaţiune din România mai participă două restaurante din Cluj, Atelier de Cuisine și Bujole, 11 restaurante din București, 18Lounge, Bistro Matrioska, Frank Bistro & Dessert Bar, Gargantua d’oro, Le Bistrot Français, La Samuelle, L’atelier de Samuel le Torrielec, MÀ, Naan Project,  Savart, The Artist Restaurant, și unul din Oradea, MEATic.

Pentru al cincilea an consecutiv, România participă la acest eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienților, pe 21 martie, meniuri care au vocația de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă și de a pune în valoare stilul de viață francez.

Ediția din acest an va onora tradiția gastronomică din regiunea Provența, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune și irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Goût de France /Good France constituie și un instrument diplomatic de excepție pentru promovarea turismului în Franța.

În discursul său de lansare a evenimentului Goût  de France /Good  France, ministrul francez pentru Europa și Afaceri Externe, Jean-Yves Le Drian spus că gastronomia franceză înseamnă „o filosofie a bucuriei de a împărtăși, dar și a solidarității”.

Acest spirit al solidarității va anima ediția de anul acesta a Goût de France /Good  France, care propune un angajament mai accentuat în favoarea protejării mediului înconjurător prin evitarea risipei de apă și de alimente, reciclarea ambalajelor din plastic şi diminuarea consumului de energie, acolo unde este posibil.

Pentru al cincilea an consecutiv, România participă la acest eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienților, pe 21 martie, meniuri care au vocația de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă și de a pune în valoare stilul de viață francez.

Înscrierile restaurantelor la ediția din acest an continuă până pe 18 martie pe site-ul http://restaurateurs.goodfrance.com.

Print Friendly, PDF & Email