Un incendiu în care au ars tone de vopseluri-deşeu, în atenţia Gărzii de Mediu Timiș

Foto: ISU Timiş

Tone de vopseluri-deşeu au luat foc pe platforma unei stații de transfer a deşeurilro din Timişoara, în timpul incendiului fiind produse mari degajări de fum. Din primele informații ale ISU Timiş, se pare că focul a pornit din cauza neglijenței unui operator.

 

Când vine vorba de sistemul de gestionare a deșeurilor din Timiș, în ultimele luni, mi s-a tot cerut să am răbdare și să dau dovadă de indulgență. Nu mai am nici răbdare, nu mai pot să fiu nici indulgent!”, a declarat Cristian Moş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, după incendiul a izbucnit marţi seară pe platforma cu tone de vopseluri a Stației de Transfer Polaris din Timișoara.

Acesta spune că, din primele informații pe care le-a primit de la ISU Timiş, focul a pornit din cauza neglijenței unui operator.

Pe lângă echipajele de pompieri, la fața locului s-a deplasat și echipa de permanență a Gărzii Naționale de Mediu care a constatat că au ars circa trei tone de deșeuri – lacuri, vopsele și alte materiale.

Cristian Moş anunţă că, în perioada următoare, atât pompierii, cât și comisarii Gărzii de Mediu Timiș vor face verificări pentru a stabili nu doar cauza exactă a producerii incendiului, ci şi dacă operatorul economic a respectat legislația privind protecția mediului.

Cristian Moş, care este şi președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, mai spune că în ultimele luni a fost în toate stațiile de transfer din județ, unde a găsit o mulțime de nereguli, „pe care colegii mei de la ADID le comunică de ani de zile operatorilor, dar schimbările întârzie să apară.

„Nu putem aștepta să aibă loc o tragedie ca să luăm măsurile legale care se impun.Mi s-a cerut răbdare?! Nu mai am! Vă asigur că din acest moment o să fiu extrem de exigent și o să mă folosesc de absolut toate pârghiile legale pe care Consiliul Județean și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș le au la dispoziție, astfel încât operatorii să respecte toate clauzele contractuale și legislația privind protecția mediului.Am preluat situația gestionării deșeurilor din Timiș într-o perioadă extrem de dificilă.Este de parcă întreg sistemul este o pădure care a luat foc, iar pentru a stinge incendiul avem nevoie de resurse umane, de timp și economice deosebite. Este o misiune dificilă, dar nu e imposibilă. Probabil o să-mi atrag multe antipatii pe parcurs, dar o voi duce până la capăt fără rezerve”, a mai declarat Cristian Moş.

Print Friendly, PDF & Email