60 de elevi olimpici sau cu rezultate remarcabile la învăţătură au participat azi la, Universitatea de Vest din Timişoara, la deschiderea Şcolii de vară Youth Elite.
Elevii au fost întâmpinați la evenimentul de deschidere oficială a celei de-a doua ediții a Şcolii de vară Youth Elite de către organizatorii programului, respectiv Universitatea de Vest din Timișoara, Minds Hub și JCI, precum și de partenerii evenimentului, reprezentanți ai mediului de business din Timișoara. Scopul programului este de a veni în sprijinul tinerilor care se află la doar câțiva pași de momentul în care vor trebui să aleagă o direcție în carieră, transmit oficialii UVT.
Youth Elite, acum la cea de a doua ediţie, a reușit să crească substanțial atât ca număr de elevi participanți, cât și ca activități și parteneri. Dacă prima ediție s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, la care au participat 20 de elevi și în organizarea căreia s-au implicat cinci companii, anul acesta cifrele s-au triplat. Programul se desfășoară pe parcursul a nouă zile, participă 60 de elevi și se implică 15 companii, mai transmit oficialii UVT.
Aceştia mai spun că, în cadrul celor nouă zile cât va dura evenimentul, elevii participanţi vor face cunoștință cu Timișoara, se vor bucura de activități practice cu impact social, vor cunoaște companii multinaționale de renume, vor afla ce cariere li s-ar potrivi prin programe de orientare în carieră și discuții libere cu reprezentanți din domeniile real, uman, arte, medicină sau economic. La final, organizați pe echipe, aceștia vor realiza mai multe proiecte cu impact pentru comunitate, după care vor putea participa la o licitație, unde își vor promova ideea. Fie că ideile vor fi legate de business, artă sau medicină, echipele de elevi vor avea șansa să facă o mică schimbare în povestea Timișoarei.
Inițiatorii proiectului sunt Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu Minds Hub și JCI România și cu sprijinul Primăriei Timișoara și al Consiliului Județean Timiș, care prin acest program au creat o cale de a-i aduce pe elevii cu potențial mare mai aproape de realitatea pieței de muncă din România.
„Tinerii elevi olimpici participanți în acest proiect sunt cei mai buni dintre cei buni. Ei au nevoie de sprijinul nostru și al partenerilor noștri din mediul socio-economic pentru a se dezvolta la potențial maxim și pentru a valorifica tot ceea ce au învățat până în prezent. Atât orientarea în carieră prin intermediul platformei YTM.ro, cât și interacțiunea cu viitorii angajatori din Timișoara pot reduce semnificativ riscul ca elevii foarte buni din România să își rateze viitorul pentru că nu au ales meseria potrivită”, declară rectorul UVT, prof. Marilen Pirtea.
Programul se bucură de sprijinul sectorului privat din Timișoara, partenerul principal al proiectului fiind compania Hamilton Central Europe. Care, prin vocea vicepreşedintelui său, Ciprian Ractei, consideră că rolul principal al unei companii în comunitate este acela de a face parte din poveștile acesteia. „Poveștile acestor tineri sunt abia la început, ei se află în fața uneia dintre cele mai importante decizii ale vieții, aceea de a alege cariera pe care o vor urma. Acum au nevoie de îndrumare, de oameni cu experiență care să le prezinte din cunoștințele lor, pentru ca mai apoi să poată decide ce carieră li se potrivește și, de ce nu, să aleagă Timișoara ca oraș în care să studieze și să profeseze. Felicităm Universitatea de Vest pentru inițiativă și ne bucurăm că putem face parte din povestea Youth Elite”, mai spune Ciprian Ractei.
Își deschid porțile pentru elevi încă 16 companii din mediul de business timișorean: ACI, Aptiv, BCR, Bosch, Continental, Hella, Iulius Mall-Openville, KPMG, Litens, Nokia, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, ZF, Vox Technology Park, Helpline, Autonom Rent a Car și Clinicile Medicis.
În 8 septembrie va avea loc Gala Youth Elite, eveniment care se va desfășura de la ora 10, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş.
Ultimele comentarii