Timişoara, din nou gazda Festivalului Inimilor

Festivalul inimilorTimişoara va găzdui, de mâine, Festivalul Inimilor, o sărbătoare internațională a folclorului. Festivalul Inimilor va aduce la Timișoara spectacole de pe tot mapamondul.

 

Ediția din acest an a Festivalului Inimilor, a XXVII-a, se va bucura de participarea extraordinară a unor artiști din toate colţurile ţării, dar şi din Bulgaria, Chile, Columbia, Costa Rica, Republica Moldova, Polonia, Sri Lanka, Serbia, Turcia, Ucraina, Slovacia, și Ungaria.

Festivalului Inimilor, primul eveniment românesc înscris în calendarul Comitetului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice, aflat sub patronaj UNESCO, va avea loc în perioada 6 -10 iulie şi se va desfăşura zilnic, de la aceeaşi oră, 19.30, în Parcul Rozelor.

Suplimentar, joi, 7 iulie, de la ora 18.30, va avea loc celebra Paradă a Portului Popular, care se va desfăşura pe traseul Catedrala Mitropolitană – Opera Naţională – Catedrala Mitropolitană – Parcul Rozelor.

În ultima zi a festivalului, duminică, 10 iulie, spectacole vor avea loc şi dimineața, de la ora 11 la Muzeul Satului Bănățean.

„Ansamblurile participante la cea de-a XXVII – a ediție a Festivalului Inimilor vor oferi un regal folcloric în închiderea festivalului”, dau asigurări organizatorii evenimentului: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Primăria Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email