Deşi ar fi avut suficient timp să iniţieze acest demers, abia acum, pe ultimele zile de mandat, conducerea Consiliului Judeţean Timiş a decis să organizeze licitaţie pentru administrarea şi închirierea Stadionului „Dan Păltinişanu”, unul dintre cele mai valoroase bunuri din patrimoniu.
O decizie bizară
Pentru şedinţa de plen din mai, ultima în actuala formulă, Consiliul Judeţean Timiş a propus aprobarea dării în administrare şi a închirierii prin licitaţie publică a Stadionului „Dan Păltinişanu” Timişoara. O decizie bizară raportată la momentul ei şi la faptul că ar fi avut suficient timp să o iniţieze până acum.
Probabil şi în urma controalelor şi obiecţiilor Curţii de Conturi, CJ Timiş pare să fi constatat acum că stadionul „este de importanţă majora, atât pentru oraş, cât şi pentru regiune, aici desfăşurându-se manifestările sportive de anvergură, cât şi evenimente artistice.”
Şi, dacă în anul 2012 CJ Timiş acorda folosinţa gratuită a stadionului pe un termen de patru ani, respectiv până la data de 2 august 2016, Asociaţiei Club Sportiv Poli Timişoara, acum administraţia judeţeană a ajuns la concluzia că „date fiind prevederile legale în vigoare, închirierea stadionului, ca bun imobil din domeniul public al Judeţului Timiş se poate face doar prin licitaţie publică, motiv pentru care se propune închirierea lui prin licitaţie publică, pe o perioadă de doi ani.”
Pe această perioadă, CJ Timiş va putea utiliza sau închiria stadionul pentru organizarea de evenimente sportive sau cultural-artistice ocazionale, fără a perturba activitatea persoanei juridice ce va dobândi calitatea de chiriaş.
Direcţia de Prestări Servicii a CJ Timiş trebuie să asigure, pe lângă atribuţiile legale ce îi revin în calitate de administrator al stadionului, şi întreţinerea stadionului (curăţenie spaţii interioare şi exterioare, managementul deşeurilor, încălzire, climatizare, utilităţi, iluminat spaţii interne, întreţinere nocturnă, pază), cu toate dotările şi instalaţiile aferente, întreţinerea gazonului şi realizarea lucrărilor de întreţinere şi de investiţii.
„Închirierea se va face pe baza unui contract care va trebui aprobat de Consiliul Judeţean. Întreţinerea stadionului rămâne în continuare la noi. Stadionul trebuie menţinut curat şi trebuie îngrijit şi până la găsirea chiriaşului, şi chiar dacă va intra în conservare, aceste lucrări de întreţinere tot trebui efectuate”, ne-a declarat Doroş Marţian, directorul Direcţiei de Prestări Servicii a Consiliului Judeţean.
Un istoric nefericit
Anul trecut, CJ Timiş anunţa că va analiza oportunitatea investirii în dotări noi pentru Stadionul “Dan Păltinişanu”, poate şi ţinând cont de faptul că are în spate un istoric deloc fericit al investiţiilor de acest gen, de la nocturnă până la dotările UEFA, realizate prin achiziţii cel puţin originale. La toate acestea se adaugă cheltuielile cu utilităţile consumate şi, respectiv, cele reprezentând cheltuieli de întreţinere şi reparaţii curente sunt în sarcina Direcţiei de Prestări Servicii Timiş.
Pentru aceleaşi tipuri de cheltuieli, CJ Timiş se judecă cu ce a mai rămas din fosta echipă Politehnica Timişoara. Administraţia judeţeană a ajuns în instanţă pentru a-şi recupera datoriile aferente chiriei şi utilităţilor pentru Stadionul “Dan Păltinişanu”, care trebuiau plătite de fosta Politehnica Timişoara. Societatea a solicitat însă insolvenţa.
În procesul de insolvenţă Direcţia de Prestări Servicii Timiş a fost prima înscrisă la masa credală, încă din anul 2012. În joc este o sumă de peste 400.000 de lei, pe care reprezentanţii instituţiei încă mai speră să o recupereze de la fosta Poli, din perioada patronajului omului de afaceri Marian Iancu, aflat în prezent în penitenciar.
Litigiul se derulează în continuare, şi reprezentanţii Direcţiei de Prestări Servicii spun că au încercat să recupereze datoriile încă din perioada când au simţit că lucrurile nu merg bine din punct de vedere financiar la fosta echipă, dar din păcate, s-a ajuns tot în instanţă.
Ultimele comentarii