Stadionul “Dan Păltinişanu”, scos la închiriere

Stadion Dan Paltinisanu Foto CJ TimisProbabil, sătul de problemele legate de parteneriatele cu cluburi sportive, Consiliul Judeţean Timiş este decis să nu mai continue atribuirea în folosinţă gratuită a stadionului şi să-l închirieze. A fost publicat anunţul care oficializează intenţia de închiriere.

 

Sunt căutaţi chiriaşi pentru stadion

După ce a aprobat şi un proiect de hotărâre în acest sens, în luna mai, Consiliul Judeţean Timiş a postat zilele trecute anunţul de închiriere a stadionului “Dan Păltinişanu”, aflat în custodia sa. Licitaţia va avea pe loc în 29 august, iar depunerea ofertelor se poate face până în 26 august.

“Este firesc ca, mai ales pentru că s-a invocat gradul de îndatorare mare lăsat de fosta administraţie, actuala conducere a Consiliului Judeţean să găsească noi surse de finanţare, printre acestea numărându-se şi închirierea stadionului”, spune consilierul judeţean PNL Viorel Coifan.

Contractul de folosinţă gratuită a stadionului, încheiat în 2012 de CJ Timiş cu Asociaţia Club Sportiv Poli Timişoara, a expirat pe 2 august 2016.

Probabil şi pe fondul constantelor probleme cu Curtea de Conturi şi a anchetelor iniţiate pe această temă, CJ Timiş nu mai e dispus să prelungească perioada de folosinţă gratuită. Ca atare, de luna viitoare arena de peste 55.000 metri pătraţi, cu 32.821 de locuri pe scaune, se poate închiria.

Contractul ar urma să fie încheiat pe doi ani, timp în care CJ Timiş va putea închiria stadionul şi pentru organizarea de alte evenimente sportive sau cultural-artistice.

Conform informaţiilor preliminare, suma de la care se va pleca pentru închirierea stadionului va fi de 30.000 de lei pe lună, la care se adaugă plata utilităţilor, care va fi facturată separat.  

 

Precauţii administrative

Anul trecut, CJ Timiş anunţa că va analiza oportunitatea investirii în dotări noi pentru Stadionul “Dan Păltinişanu”, poate şi ţinând cont de faptul că are în spate un istoric nefericit al investiţiilor de acest gen, de la nocturnă până la dotările UEFA, realizate prin achiziţii controversate. La toate acestea se adaugă cheltuielile cu utilităţile consumate şi, respectiv, cele reprezentând cheltuieli de întreţinere şi reparaţii curente sunt în sarcina Direcţiei de Prestări Servicii Timiş.

Pentru aceleaşi tipuri de cheltuieli, administraţia judeţeană se judecă cu ce a mai rămas din fosta echipă Politehnica Timişoara. Ajugând în instanţă pentru a-şi recupera datoriile aferente chiriei şi utilităţilor pentru stadion, care trebuiau plătite de fosta Politehnica Timişoara. Societatea a solicitat însă insolvenţa.

În procesul de insolvenţă Direcţia de Prestări Servicii Timiş a fost prima înscrisă la masa credală, încă din anul 2012. În joc este o sumă de peste 400.000 de lei, pe care reprezentanţii instituţiei încă mai speră să o recupereze de la fosta Poli, din perioada patronajului omului de afaceri Marian Iancu, aflat în prezent în penitenciar.

Litigiul se derulează în continuare, şi reprezentanţii Direcţiei de Prestări Servicii spun că au încercat să recupereze datoriile încă din perioada când au simţit că lucrurile nu merg bine din punct de vedere financiar la fosta echipă, dar din păcate, s-a ajuns tot în instanţă.

Print Friendly, PDF & Email