Concurs de idei creative pentru reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale”

Sursă foto: UVT

La Universitatea de Vest din Timişoara a avut loc vernisajul unei expoziții organizate în cadrul proiectului Reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate, inițiat de UVT și Aquatim SA, cu participarea reprezentanților Primăriei Municipiului Timișoara.

 

Proiectul Reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate face parte din viziunea globală propusă în calendarul din Săptămâna Verde Europeană la UVT și a fost propus de către Aquatim SA, ca deținător al drepturilor de utilizare a Fântânii „Punctele Cardinale”. UVT a răspuns ideilor inițiale prin organizarea unei abordări sistemice a procesului de generare a opțiunilor pentru proiectul creativ.

La eveniment au participat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, consilierul directorului general Aquatim SA, Robert Șerban, cadre universitare ale UVT care coordonează echipele studențești implicate în proiect, alături de studenți, precum și reprezentanți ai administrației publice locale, ai Filialei Timiş a Ordinului Arhitecților din România, ai Asociației Peisagiștilor din România – filiala teritorială Vest, precum și reprezentanți ai societății civile.

 „Suntem bucuroși să anunțăm deschiderea perioadei de vot public pentru ideile creative propuse de echipele UVT în cadrul proiectului de Reimaginare a Fântânii «Punctele Cardinale» ca insulă de biodiversitate. UVT este alături de Aquatim SA, propunând comunității timișorene câteva alternative creative pentru modernizarea prin biodiversitate a celebrului spațiu central timișorean”, declară rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

La rândul său, consilierul directorului general Aquatim SA, Robert Șerban, spune că „Parteneriatul dintre Aquatim și UVT se concretizează într-un mod binevenit, proiectul reconfigurării Fântânii «Punctele Cardinale» fiind o ocazie excelentă pentru a propune un alt mod de a vedea lumea, un mod care adresează și nevoia de verde, de ecologie. UVT arată astfel care este tocmai sensul unei universități: de a provoca în mod constant comunitatea, dar și de a oferi soluții, cum se întâmplă prin acest proiect care a generat peste 10 proiecte spectaculoase.”

Exprimarea publică a opțiunilor din comunitate și desemnarea celei mai bune idei creative propusă de către studenți se vor putea exprima până 31 octombrie, după care proiectul cu cele mai multe opțiuni va fi adus în comunitatea de arhitecți, proiectanți, peisagiști, hidrotehniști din Timișoara, pentru a putea ajunge la o soluție tehnică matură și fezabilă.

Săptămâna Verde Europeană la UVT este, anul acesta, la cea de-a cincea ediție, evenimentul UVT fiind selectat de Comisia Europeană ca eveniment partener al Săptămânii Verzi Europene, un program european care are loc la nivel internațional în perioada 30 mai – 5 iunie.

Print Friendly, PDF & Email