Punctele de frontieră din Timiș vor fi dotate cu scannere termice

Foto: IGPFR

Poliția de Frontieră Timiș va fi dotată cu termoscannere și containere în care să poată fi introduse persoanele suspecte de infecție cu coronavirus care intră în țară, potrivit radio Timişoara.

 

Echipamentele vor fi cumpărate de Consiliul Județean Timiș care a alocat în acest sens, din fondul de rezervă, suma de 350.000 de lei. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, spune că echipamentele ar urma să ajungă în cel mai scurt timp posibil.

„În baza solicitărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Poliției de Frontieră, venim în sprijinul lor cu achiziționarea de module de locuit, venim în sprijinul lor cu achiziționarea de module de locuit, cu chicinete, cu baie, cu condiții decente pentru stabilirea acestor module în punctele de trecere a frontierei și cu achiziționarea de termoscannere pentru a derula activitatea de scanare a celor care tranzitează punctele de trecere a frontierei. Sunt cinci module complete și 11 termoscannere. Un modul – opt persoane. Ținând cont de situație, se pot introduce într-o astfel de locație doar familiile sau cei care vin din acea zonă, sunt anumite reguli pe care Direcția de Sănătate Publică le gestionează din punct de vedere a cazării”, declară Călin Dobra.

Președintele CJ Timiș mai spune că modulele care urmează să fie aplasate în punctele de trecere a frontierei ar urma să ajungă în câteva zile.

Print Friendly, PDF & Email