Protocol de ajutorare a migranţilor şi persoanelor vulnerabile, cu sprijinul Mitropoliei Banatului

Foto: LOGS Grup de Inițiative Sociale

În cadrul unui protocol de colaborare, Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, împreună cu Fundația Filantropia Timișoara și Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale, se implică în acțiuni umanitare destinate ajutorării migranţilor şi altor persoane vulnerabile, fără adăpost, aflate în situații de urgență.

 

Protocolul de colaborare între Primăria Municipiului Timișoara, Fundația Filantropia Timișoara și Asociația Logs, având ca obiectiv asistența umanitară pentru migranți, a fost încheiat la îndemnul și cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit al Banatului Ioan, declară președintele Fundației Filantropia Timișoara, preotul Cristian Pavel.

„Considerăm că întreaga asistență adresată persoanelor aflate în migrare, din diverse motive, este sub semnul firescului și Timișoara, oraș cunoscut pentru multiculturalitate și împreună conviețuire multietnică, nu putea să nu se mobilizeze. Apreciem în mod deosebit sprijinul financiar acordat de Profi România pentru asigurare de servicii adresate migranților și indirect timișorenilor, pentru o mai bună viețuire”, mai spune preotul Cristian Pavel.

Scopul protocolului, ce urmează să fie supus aprobării Consiliului Local Timișoara, în următoarea ședință de plen, este sprijinirea migranţilor şi alte persoane defavorizate, prin oferirea, timp de un an, de produse de primă necesitate: pachete alimentare, produse de igienă și îmbrăcăminte, transmite Primăria Timişoara. De asemenea, acestora le vor fi oferite şi servicii de asistență și consiliere, menite să-i ajute să depășească perioada dificilă pe care o traversează și, în același timp, să se integreze într-un mediu nou.

Fundația Filantropia Timișoara va asigura finanțarea, în funcție de bugetul disponibil, pentru achiziția de alimente și transferul lor către Direcția de Asistență Socială Timișoara.

La rândul ei, Direcția de Asistență Socială, prin Cantina Socială, va pregăti pachetele de alimente și hrană caldă, iar Asociația LOGS va stabili numărul de porții și pachete care urmează să fie preparate, pe care le va prelua, pentru a le transporta și distribui grupului vulnerabil.

Potrvit celei mai recente raportări a UNHCR România, cu privire la situația cu care se confruntă România în ceea ce privește gestionarea problematicii refugiaților, doar în luna octombrie au fost înregistrate 937 de noi cereri de azil, în principal de la cetățeni din Afganistan, Bangladesh, India și Siria. Dintre aceștia 231 sunt minori, 126 dintre ei fiind copii singuri. De la începutul anului, au fost depuse 8.284 de noi cereri de azil și se estimează că, până la sfârșitul anului, se ajunge la 10.000 de noi cereri. Doar în luna octombrie, potrivit datelor oficiale, aproape 12.000 de persoane au fost împiedicate legal să intre pe teritoriul țării noastre de către Poliția de Frontieră.

Vestul României, în principal Timișoara, rămâne pentru migranți principala cale de intrare pe teritoriul țării.

 

 

Print Friendly, PDF & Email