Ministrul Lucian Bode, chemat în Parlament pentru problema migranţilor din Timişoara

Sursă foto: Facebook / Lucian Bode

Deputatul PSD Alfred Simonis declară că l-a invitat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, să vină în fața Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, pentru discuții și găsirea unor soluții la problemele complexe generate de numărul tot mai mare de migranți care sosesc și sunt găzduiți în Timișoara.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și-a confirmat oficial prezența la lucrările Comisiei parlamentare pentru data de 11 mai, transmite Afred Simonis, membru al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaţilor.

Alfred Simonis adresează o invitație publică tuturor parlamentarilor de Timiș să ia parte la aceste discuții și „să avanseze eventuale propuneri concrete de asigurare a condițiilor de securitate, de siguranță și de confort pentru populația dinTimișoara.

Presiunile financiare constante (spații de cazare, norme de hrană, costuri de pază și de mentenanță) asupra bugetului Timișoarei, dar mai ales recentele evenimente sângeroase provocate de migranții cazați în zona noastră impun, în regim de urgență, soluții realiste pe termen lung și nu pretexte de dispute politicianiste între prefect, primar și președintele Consiliului Judeţean Timiş. Una dintre primele constatări, în această privință, este aceea că Timișoara are un număr subdimensionat de cadre de poliție în structura MAI și de Poliție Locală, în raport cu alte municipii, și asta fară să ne raportăm la recentele provocări pe care le avem din cauza numărului mare de migranți pe zona de vest a țării. Sper ca, după ședința comună, din data de 11 mai a.c., să existe o rezoluție scrisă, care să conțină soluții de reducere a numărului tot mai mare de migranți sosiți și rămași în Timișoara”, argumentează deputatul Alfred Simonis.

Acesta mai spune că una din propunerile pe care le va avansa va fi aceea de redistribuire, mai eficientă și mai echitabilă decât în prezent, a migranților în toate regiunile României: „În acest fel, cred că, s-ar diminua mult din presiunea exercitată exclusiv pe Timișoara și pe zona de vest și s-ar impiedica, pe viitor, evenimente tragice în care sunt implicați oameni, pe care istoria nefastă a țărilor de unde provin i-a aruncat în diferite colțuri ale Europei. Este nevoie, în acest sens, de o reglementare mai strictă și mai severă a normelor legislative, pe care o vom propune cu această ocazie, și o aplicare corectă și fermă a legii de conviețuire a migranților cu populația majoritară.”

Print Friendly, PDF & Email