Institutul OncoGen din Timişoara anunţă că a câștigat competiția deschisă de Ministerul Educației si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus şi a semnat acordul de colaborare cu Institutul Cantacuzino.
Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Cantacuzino, anunţă că a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului Sars-nCov-2. Suma alocată acestui proiect se ridică la 3,5 milioane de lei și va permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății, cât și de Guvernul Britanic.
Directorul Centrului de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, prof. univ. dr. Virgil Păunescu, anunţă că OncoGen a semnat un acord de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”: „Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în țara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri.”
Virgil Păunescu mai spune că vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva covid va putea fi administrat intranazal, fie sub formă de picături, fie prin pulverizare: „Am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul Sars-nCoV-2 pătrunde în corpul uman.”
La mijlocul lunii mai, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, E.S. Andrew Noble, anunța că a avut o convorbire telefonică cu directorul OncoGen Timișoara, profesorul doctor Virgil Păunescu, și că s-a oferit să facă legătura între cercetătorii români și cei britanici pentru ca aceștia să își poată discuta și prezenta reciproc descoperirile.
La sfârșitul lunii martie, Virgil Păunescu anunța că echipa de cercetători de la OncoGen, pe care o coordonează, a terminat sinteza vaccinului împotriva Covid-19 și că a început testele de laborator. OncoGen anunța la sfârșitul lunii ianuarie că un vaccin personalizat care să protejeze contra noului Coronavirus poate fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată în cancer și au postat tehnologia pe site-ul oncogen.ro.
Ultimele comentarii