Spitalul Județean de Urgență Timișoara a primit prima tranșă de cearșafuri și prosoape de unică folosință făcute de maici din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei.
Primele cearșafuri și prosoape de unică au plecat vineri, 3 aprilie, spre Spitalul Județean din Timișoara, pentru Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă. Materialele au fost ridicate de șeful Clinicii, prof. dr. Dorel Săndesc.
Mitropolia Banatului a cumpărat 2 km de material din care maicile de la atelierul de croitorie al Arhiepiscopiei Timişoarei fac lenjerii şi prosoape pentru spitalele care tratează pacienți infecați cu Covid-19: Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul Municipal Lugoj.
Mitropolia Banatului anunță că, în continuare, monahiile de la Centrul eparhial lucrează pentru a finaliza și celelalte loturi de cearșafuri și prosoape de unică, pentru a fi distribuite și altor spitale din Timișoara și Lugoj. În total vor fi realizate peste 1.000 de lenjerii de pat şi 5.000 de prosoape de unică folosinţă.
Monahiile de la Centrul eparhial au confecționat lenjeriile de pat necesare, aducându-și în acest mod contribuția la ajutoararea personalului medical din spitale, care se confruntă cu o criză acută de materiale.
Mitropolia Banatului a mai oferit ajutor celor aflați în prima linie a luptei împotriva noului Coronavirus. A donat Spitalulului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” aparatură de suport pentru respiraţie susţinută artificial, iar cantina Spitalului de Psihiatrie Jebel a primit din partea Mitropoliei peste o tonă de produse alimentare, 1.000 de borcane cu gem şi 1.400 de iaurturi, dar şi alimente de bază. Totodată, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacienții, posibil infectați cu Covid 19, au fost aduse și 6 paturi cu saltele necesare în acest scop.
„Grija permanentă a Părintelui Mitropolit Ioan pentru cei suferinzi este cel mai bun exemplu de îndemn la credință, nădejde, solidaritate și iubire, mai ales în aceste zile, când ne confruntăm cu această gravă pandemie. Activitatea socială a Arhiepiscopiei Timișoarei se desfășoară prin implicarea sectorului social-filantropic care, în funcție de multele cereri, încearcă să ofere ajutor și contribuie la susținerea eforturilor autorităților în lupta cu acest agent patogen Covid-19”, transmite Mitropolia Banatului.
Ultimele comentarii