În cadrul librăriei La Două bufnițe, din Timișoara, a fost lansată campania „Vorbește, memorie. O amintire are nevoie de viitor”, campanie prin care oamenii sunt încurajați să posteze, pe rețelele de socializare sau să le trimită celor din echipa Bufnițelor, prin email, amintirile lor cu librăria.
Azi, de Ziua Internațională a Cărții, dar și de ziua lui Vladimir Nabokov, Librăria La Două bufnițe dă startul campaniei #vorbestememorie „cu amintirile noastre, ale celor din echipa Bufnițelor, și începem să adunăm amintirile voastre”.
Din 16 martie, librăria La Două bufnițe a închis ușa pentru public, dar echipa a continuat activitatea în online, prin lecturi zilnice de povești pe pagina proprie de Facebook, prin ateliere pentru copii pe Youtube sau lansarea unui concurs de povești pentru copii care se va finaliza cu publicarea unei cărți. De asemenea, activitatea comercială a librăriei continuă și astăzi, redusă la mai mult de jumătate, prin preluarea de comenzi telefonice sau online și livrarea lor către clienți sau prin ridicarea comenzilor făcute de la fereastra librăriei. Librăria anunță că, în curând, va lansa un site de vânzare online.
„A fost o pierdere pe care nu am putut să o împiedicăm, dar pe care încercăm să o facem mai suportabilă – pentru cărțile care așteaptă să fie citite, pentru voi și pentru noi, echipa Bufnițelor. Iar voi ați fost și sunteți alături de noi în foarte multe feluri – și vă mulțumim. Prin urmare, ne-am gândit așa: ce-ar fi să transformăm locul memoriei cărților în obiect al memoriei noastre? Atâta timp cât ne aducem aminte de librărie, ea rămâne deschisă, ba mai mult: atâta timp cât ne aducem aminte, continuăm să fim împreună. Atunci când pierdem o amintire, pierdem ceva ce face parte din noi, și doar când ne pierdem amintirile sau când nimeni nu își mai amintește de noi, nu vom mai exista. Așa că haideți să rămânem împreună și să ne împărtășiți amintirile care vă leagă de librăria noastră”, transmite reprezentantele librăriei, Oana Doboși și Raluca Selejan.
Acestea mai spun că vor transforma toate aceste amintiri, așezându-le într-un nou loc al memoriei în care se vor întâlni, oameni și cărți. „Postați pe Facebook sau Instagram o fotografie, o întâmplare, un cuvânt, o poveste, o carte, orice vă aduce aminte de Librărie, folosind #vorbestememorie #oamintirearenevoiedeviitor, dar nu uitați că postarea trebuie să fie setată public ca să ajungă și la noi. Dacă nu folosiți rețelele de socializare, așteptăm amintirile voastre pe contact@ladouabufnite.ro, iar noi le postăm pe pagina noastră de Facebook”, explică reprezentantele librăriei.
Librăria La Două Bufnițe din Timișoara a fost deschisă în decembrie 2016 la inițiativa a două prietene din copilărie, Oana Doboși și Raluca Selejan, care și-au propus să facă din pasiunea lor comună, cărțile, un business. Cele două prietene, absolvente ale Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, și-au propus să creeze un spaţiu cultural de referinţă atât pentru timişoreni şi mediul artistic local, cât şi pentru turiştii care ne vizitează oraşul. De asemenea, și-au propus să îi apropie şi pe copii de carte, oferindu-le un spaţiu de lectură doar pentru ei. La aproape trei ani și jumătate de la deschiderea oficială a librăriei, aceasta a fost primită în Federația Europeană și Internațională a librarilor (European and International Bookseller Federation), asociația profesională de librari din întreaga lume, a primit Premiul Librarul anului 2017 în cadrul Festivalului Internațional ”Poezia e la Bistrița”. De asemenea, librăria a primit premiul „Regenerare urbană” din partea Asociației Urbaniștilor din Timișoara și a găzduit și organizat evenimente cu scriitori din țară, din Germania, Austria, Ungaria, Serbia, SUA și Islanda.
Ultimele comentarii