Ateliere muzicale interactive pentru copii, la Librăria La două bufnițe

Timp de patru săptămâni, Asociația Melopolis organizează, cu sprijinul librăriei La Două Bufnițe, o nouă serie de întâlniri muzicale interactive destinate copiilor.

 

Melopolis este o organizație care creează și dezvoltă programe de educație muzicală bazate pe joacă și experimentare activă pentru copii incepand cu vârsta de 3 ani. Considerăm că joaca este un mecanism de învățare, iar cea mai propice perioadă pentru asta este în copilărie. Noi gândim conceptul programelor, activitățile cu copiii și realizarea acestora, alegem materialele pe care le folosim la activități și încercăm să reciclăm creativ cât mai mult. Prin activitățile noastre ne propunem să completăm în mod practic ceea ce copiii învață în școală și grădiniță și să dăm astfel un sens noțiunilor teoretice.

În cadrul atelierelor muzicale interactive, organizate la Librăria la două bufniţe, din Timişoara, în perioada 11 noiembrie – 3 decembrie, copiii cu vârsta între 3 şi 5 ani sau între 6 şi 10 ani, vor construi instrumente muzicale din materiale reciclate,  vor fi familiarizaţi cu modul în care se produc sunetele şi cu instrumentele din orchestră și rolul acestora, vor descoperi care este rolul muzicii în filmele de animație şi vor afla aspecte inedite din viața compozitorilor renumiți.

Toate acestea, tranmite organizatorul, Asociația Melopolis, se vor defăşura într-o manieră interactivă, cu exemplificări video și audio. Copiii vor pleca acasă cu instrumentele confecționate.

La finalul modulului, duminică, 3 decembrie, împreună cu Librăria La Două Bufnițe Asociația Melopolis va acorda primi diplome de participare și o carte, care este inclusă în prețul atelierelor.

Atelierele vor avea loc timp de patru săptămâni, în fiecare sâmbătă, după cum urmează:

  • grupa de vârstă 3-5 ani, în zilele de 11, 18, 25 noiembrie și 2 decembrie, între orele 11-12;
  • grupa de vârstă 6-10 ani, în zilele de 11, 18, 25 noiembrie și 2 decembrie, între orele 12.30-13.30.

Costul celor patru ateliere săptămânale și evenimentul final este de 110 de lei/copil și se achită la începutul primului atelier, transmit reprezentanţii Asociaţiei Melopolis. În acest cost sunt incluse: cartea, diploma de participare și materialele folosite pentru confecționarea instrumentelor.

Pentru înscriere și informații suplimentare pot fi contactaţi Dan Simion (dan@melopolis.ro, tel. 0741 121 098) şi Raluca Selejan (raluca.selejan@ladouabufnite.ro, tel. 0799 704 111).

 

Print Friendly, PDF & Email