Judecătorul timişorean Florin Moţiu a fost eliberat din postul de secretar de stat la Justiţie

Florin Moţiu a fost eliberat, marţi, din postul de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, prin decizie a premierului Victor Ponta.

 

Florin MotiuJudecătorul Florin Moţiu a fost numit secretar de stat în luna mai a anului trecut, imediat după instalarea U.S.L. la guvernare. Conform unor sur­­­se din presa locală, Florin Moţiu a fost coleg de Facultate cu Titus Corlă­ţean, fost ministru al Justiţiei.

El a lucrat anterior ca judecător la Curtea de Apel Timişoara. Timp de nouă ani, din 2003 până în mai 2012, a fost judecător la Curtea de Apel Timi­şoa­ra, instanţă la care, din 2010 până în 2012 fusese şi membru al Colegiului de Conducere. El fusese promovat la Curtea de Apel Timişoara de la Tribu­nalul Timiş unde, în anii 2001 – 2003, a fost judecător, iar din 2001 până în 2002, preşedinte al Secţiei Comerciale şi de Contencios Administrativ. Cariera de magistrat şi-a început-o la Judecătoria Timişoara, unde a activat în anii 1994 – 2000.

Numele lui Florin Moţiu apăruse, în primăvara lui 2012, la un moment dat, în scandalul în care fusese implicat fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, condam­nat, anul acesta, pentru trafic de in­fluenţă. Media­fax scria, însă, în primă­vara lui 2012, că Florin Moţiu, unul din cei trei ma­gistraţi ai completului de judecată la ca­re se aflau dosarele pentru care fos­tul vicepreşedinte al Curţii de Apel Ti­mişoara, Cătălin Şer­ban, ar fi trebuit să intervină, a spus, la ieşirea din se­diul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că la el nu a intervenit la nimeni refe­ritor la cele două dosare privind com­pa­nia Moldomin şi că nu a primit niciun ban în legătură cu faptele de corupţie anchetate de procurorii D.N.A. În plus, spunea că nu are cunoştinţă despre situaţia expusă de procurori potrivit căreia Cătălin Şer­ban ar fi dat un telefon din aparta­mentul judecătoarei Anca Buta, colega sa de complet. Judecătorul Florin Moţiu a precizat atunci că cele două dosare privind so­cietatea Moldomin au fost soluţionate. În opinia lui, soluţiile adop­tate au fost cele corecte, întreaga situa­ţie fiind o coincidenţă.

Cătălin Şerban a fost arestat în 16 martie 2012, acuzat de trafic de influ­enţă, respectiv că a cerut 60.000 de euro, din care a primit 50.000 de euro, pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Procurorii D.N.A. declarau că intervenţia lui Cătălin Şerban fuse­se necesară pentru soluţionarea a două dosare ajunse, în faza de recurs, pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Cele do­uă dosare erau legate de administra­rea, pe de-o parte, şi de patrimoniul fir­mei Moldomin S.A., pe de altă parte. În august anul acesta, Cătălin Şerban a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Înalta Curte a redus cu doi ani pedeap­sa iniţială stabilită de Curtea de Apel Alba Iulia.

Print Friendly, PDF & Email