Florin Moţiu a fost eliberat, marţi, din postul de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, prin decizie a premierului Victor Ponta.
Judecătorul Florin Moţiu a fost numit secretar de stat în luna mai a anului trecut, imediat după instalarea U.S.L. la guvernare. Conform unor surse din presa locală, Florin Moţiu a fost coleg de Facultate cu Titus Corlăţean, fost ministru al Justiţiei.
El a lucrat anterior ca judecător la Curtea de Apel Timişoara. Timp de nouă ani, din 2003 până în mai 2012, a fost judecător la Curtea de Apel Timişoara, instanţă la care, din 2010 până în 2012 fusese şi membru al Colegiului de Conducere. El fusese promovat la Curtea de Apel Timişoara de la Tribunalul Timiş unde, în anii 2001 – 2003, a fost judecător, iar din 2001 până în 2002, preşedinte al Secţiei Comerciale şi de Contencios Administrativ. Cariera de magistrat şi-a început-o la Judecătoria Timişoara, unde a activat în anii 1994 – 2000.
Numele lui Florin Moţiu apăruse, în primăvara lui 2012, la un moment dat, în scandalul în care fusese implicat fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, condamnat, anul acesta, pentru trafic de influenţă. Mediafax scria, însă, în primăvara lui 2012, că Florin Moţiu, unul din cei trei magistraţi ai completului de judecată la care se aflau dosarele pentru care fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, ar fi trebuit să intervină, a spus, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că la el nu a intervenit la nimeni referitor la cele două dosare privind compania Moldomin şi că nu a primit niciun ban în legătură cu faptele de corupţie anchetate de procurorii D.N.A. În plus, spunea că nu are cunoştinţă despre situaţia expusă de procurori potrivit căreia Cătălin Şerban ar fi dat un telefon din apartamentul judecătoarei Anca Buta, colega sa de complet. Judecătorul Florin Moţiu a precizat atunci că cele două dosare privind societatea Moldomin au fost soluţionate. În opinia lui, soluţiile adoptate au fost cele corecte, întreaga situaţie fiind o coincidenţă.
Cătălin Şerban a fost arestat în 16 martie 2012, acuzat de trafic de influenţă, respectiv că a cerut 60.000 de euro, din care a primit 50.000 de euro, pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Procurorii D.N.A. declarau că intervenţia lui Cătălin Şerban fusese necesară pentru soluţionarea a două dosare ajunse, în faza de recurs, pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Cele două dosare erau legate de administrarea, pe de-o parte, şi de patrimoniul firmei Moldomin S.A., pe de altă parte. În august anul acesta, Cătălin Şerban a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Înalta Curte a redus cu doi ani pedeapsa iniţială stabilită de Curtea de Apel Alba Iulia.
Ultimele comentarii