Foşti şefi din Poliţia Timiş, trimişi în judecată, pentru corupţie

Un fost şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Timiş şi mai mulţi ofiţeri au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, în urma unui dosar instrumentat de DNA Timişoara.

 

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Timişoara, urmând a se fixa primul termen de judecată, anunţă, citaţi de Agerpres, reprezentanţi ai Biroului de presă al Curţii de Apel Timişoara.

În acest dosar sunt inculpaţi, alături de Sorin Muntean, Florin Bolbos, fost adjunct al şefului Poliţiei Timiş, Temu Marian, fost şef al Poliţiei Recaş, Pavel Teodor, fost primar al Recaşului, Berzescu Adrian, fost şef al Poliţiei Locale Recaş, omul de afaceri Milutinovici Eugen, fost lider al PSD Timiş, Crăciunescu Marcel, fost şef al Poliţiei Rutiere Timiş, Bledea Cosmin, Gârbaci Vasilică, Pavel Dumitru, fost şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Timiş, Dincă Adrian, Drăghici Sorin, Bîlc Marin, Boţ Iulian, zis “Vifor”, Toader Constantin şi Bejan Petrea. Intimaţi în dosar sunt ANAF (Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara) şi Duma Dumitru.

Procurorii DNA Timiş, aminteşte Agerpres, anunţau într-un comunicat de presă din anul 2016 că, la acea dată, au fost reţinuţi şeful Poliţiei Judeţene, Sorin Muntean, adjunctul său, Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere, Marcel Crăciunescu, primarul oraşului Recaş, Pavel Teodor, şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, şeful Poliţiei Locale Recaş, Adrian Berzescu, funcţionar public aflat în subordinea primarului Recaş, alături de ofiţerii de poliţie Cosmin Bledea şi de Vasilică Gârbaci. În aceeaşi cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, faţă de omul de afaceri Milutinovici Eugen pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Potrivit DNA, toţi cei reţinuţi ar fi făcut uz şi abuz de funcţiile pe care le deţineau.

În sarcina lui Sorin Muntean, procurorii au reţinut că în cursul lunii octombrie 2014, pentru a satisface interesele economice, personale şi de natură politică ale lui Pavel Teodor, împreună cu Florin Bolbos ar fi dispus întocmirea unei propuneri către Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru radierea postului unui agent de poliţie din statele de funcţii ale Poliţiei Recaş şi apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane Timiş de desfiinţare a funcţiei respective. Ulterior, a fost dispusă mutarea agentului într-un alt oraş, fără a se respecta procedura legală.

Marian Temu ar fi întocmit documente justificative ce au creat o aparenţă de legalitate şi au stat la baza întocmirii propunerii de radiere a funcţiei respective, urmărind prin aceasta să fie menţinut pe acelaşi post de conducere, dar şi satisfacerea intereselor economice şi politice ale primarului Pavel Teodor, mai spuneau procurorii DNA.

Adrian Berzescu s-ar fi implicat personal în activităţi de supraveghere a agentului de poliţie, fără drept şi fără a avea un interes legitim, folosindu-se şi de subordonaţii săi, cu scopul de a-i crea acestuia o stare de temere, menită a duce la îndepărtarea acestuia din Postul de Poliţie Recaş. Potrivit DNA, Berzescu ar fi întocmit rapoarte din care reieşea că atât agentul de poliţie vizat, cât şi alţi angajaţi ai Poliţiei Recaş s-ar afla în timpul programului de lucru în alte locuri decât cele stabilite conform ordinelor interne.

Această procedură, dispusă de şeful Poliţiei Timiş, Muntean Sorin, ar fi fost aprobată ca urmare a instigării venite din partea lui Pavel Teodor şi Milutinovici Eugen, pentru asigurarea controlului asupra activităţii Poliţiei Recaş, prin evitarea constatării şi sancţionării faptelor comise de persoane din cercul relaţional al celor doi şi satisfacerea intereselor politice şi economice ale lui Milutinovici.

Despre Crăciunescu, Bledea şi Gârbaci procurorii DNA spuneau că, în martie 2014, Crăciunescu a pretins şi primit de la ceilalţi doi opt jante Mercedes şi anvelope pentru autoturismul personal şi al soţiei şi un tv cu plasmă, pentru a-i avansa în grad.

Print Friendly, PDF & Email