Fost prorector al Universității de Vest, noul director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Polul de Creștere Timișoara

Sursă foto: Arhivă personală Ovidiu Megan

Ovidiu Megan, cadru didactic la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor a Universităţii de Vest din Timişoara, este noul director general al Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Polul de Creștere Timișoara, funcţie ocupată în urma unui concurs deschis.

 

Ovidiu Megan are experiență în zona managerială, întrucât a fost prorector al Universității de Vest din Timişoara, decan al Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor şi director al Departamentului de Accesare și Implementare Proiecte din cadrul UVT.

Acesta este cunoscut și în domeniul organizațiilor non-guvernamentale, fiind unul dintre principalii organizatori ai Flight Festival, singurul festival de muzică, artă și tehnologie din țară.

Experiența lui în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile este crucială pentru rolul și scopul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, sun reprezentanţii Primăriei Timişoara, membră în această asociaţie.

A venit momentul să retrezim această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, care este extrem de importantă în contextul atragerii de fonduri europene și revitalizare a întregii zone metropolitane. Ca președinte al ADI-PCT am cea mai mare încredere că Ovidiu Megan este persoana care are și cunoștințele și experiența necesare pentru a conduce această asociație”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz, preşedinte al Consiliului Director al ADI – Polul de Creştere Timişoara”. –

Scopul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Polul de Creștere Timișoara este cooperarea între unitățile administrativ-teritoriale membre, pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional, ori al furnizării în comun a unor servicii publice. În acest sens, asociația elaborează, implementează și monitorizează Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creștere Timișoara, promovează strategia de dezvoltare economică a zonei, atrage investitori străini, obține fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea zonei și contribuie la dezvoltarea turismului în zonă.

Din cadrul asociaţiei fac parte Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și localitățile: Becicherecu Mic, Biled, Bucovăţ, Ciacova, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Moşniţa Nouă, Orţişoara, Pădureni, Pişchia, Remetea Mare, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Şag, Şandra.

 

Print Friendly, PDF & Email